Intel satser på SDRAM og 200 MHz buss

Intel må komme ut av uføret med papirlanseringer av prosessorer med imponerende spesifikasjoner og diskutable allianser med visse utviklere av minnetyper. Svært misfornøyde storkunder har presset firmaet til å endre strategi på flere punkter, melder asiatiske kilder.

Intel satser på SDRAM og 200 MHz buss
Publisert

I følge nettstedet The Register vil Intel endre strategi på flere vesentlige punkter i løpet av de kommende måneder. Det siste året har Intel stadig oftere blitt offer for egne feilgrep, som ensidig satsning på Rambus, sterkt begrenset tilgang på toppmodeller av prosessorer og overlappende produktserier som forvirrer kundene.

Ut med Rambus

Det ser nå ut til at Intel har forstått at det vil ta flere år før Rambus kanskje blir en konkurransedyktig teknologi for PCer. Med en i beste fall marginal gevinst og en hårreisende pris, er det uaktuelt for de alle fleste brukere å velge denne teknologien.

Dette har spesielt de store PC-produsentene som har vært lojale mot Intel merket på regnskapstallene. De krever at Intel tilbyr konkurransedyktige produkter, som innebærer at Intel må tilby støtte for neste generasjon DDR SDRAM i brikkesettene for de nye Pentium 4 prosessorene.

Dette vil også bli populært hos mindre leverandører av skreddersydde maskiner, hvor utvalget av komplette løsninger fra Intel i en periode var nærmest usalgbart.

Også Micron og Via vil tilby tilsvarende brikkesett for denne prosessoren etter hvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer