Intel setter ned prisene igjen

Intel har på ny satt ned prisene på sine Pentium II-prosessorer. Samtidig blir de nye Celeron 300A og 333 tilgjengelig i løssalg. Prisnedgangen på Pentium II er høyst nødvendig for at de nye Celeron-prosessorene ikke skal utkonkurrere sine storebrødre. Samtidig avslører Intel nye navn på fremtidige brikkesett.

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert

Denne gangen er det 350 og 400 MHz Pentium II som får de største reduksjonene, med henholdsvis 29 og 18 prosent reduksjon. 333 MHz blir også rimeligere og det ser ut som om vi får de siste krampetrekningene fra Klamath-generasjonen. 300 MHz Pentium II som alle trodde var død, gjør et kort comeback til en meget gunstig pris.

Pentium II 266 MHz er nå offisielt død og vil ikke lenger ventes inn til distributørene. Det gjør jo ingenting nå som du får 300 MHz til samme pris. Da ender vi opp med Celeron 333 og Pentium II 300 med omtrent identiske priser. Celeron 333 har nok et forsprang i ytelse, men Pentium II 300 har også en del fordeler.

Pentium II 300 og oppover har nemlig feilkorreksjon (ECC) på andrenivå-cachen og støtte for multiprosessering. Som nevnt i en annen artikkel har Celeron en sperre for dette.

Det andre problemet er tilgangen på hovedkort til Celeron. Intel har offisielt sagt at de ikke vil støtte Celeron på sitt SE440BX-hovedkort. Da sitter vi igjen med 440LX- og 440EX-baserte hovedkort. 440LX er helt klart på vei ut og 440EX er den løsningen Intel anbefaler for Celeron. Problemet med 440EX er at det er begrenset til en billigløsning med bare to PCI-slot og to DIMM-moduler. Nå som Celeron gir så god ytelse, vil nok mange ønske seg en fullkonfigurert PC rundt prosessoren. Heldigvis har andre produsenter som Asus, med sitt 440BX-baserte P2B-kort, full støtte også for Celeron.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer