Intel sliter videre

Utvikling av prosessorer tar tid. Mens prosessen pågår, står ikke verden stille. Dette har skapt problemer for Intel.

Intel sliter videre
Publisert

I forrige uke fikk vi meldingen om at Timna, den nye billige prosessoren med integrert grafikk, nå er skrinlagt. Dette skapte ikke de store sjokkbølgene, siden ingen egentlig hadde gledet seg til at den skulle komme på markedet, verken produsenter eller brukere. Det var vel også grunnen til at den ble trukket tilbake.

Mange har nok stusset over at Intel satset parallelt på integrasjon av grafikk både i brikkesettet, som forbinder prosessoren med resten av elektronikken, og i selve prosessoren.

Nå slipper de å stusse lenger, Intels utviklingsarbeide ble innhentet av virkeligheten.

Du kan lese flere detaljer om hva som var de opprinnelige planene i 6401">denne artikkelen.

Pentium 4 også et bomskudd?

Det dukker stadig opp flere tester av Pentium 4 sammenlignet med Pentium III på 1 GHz. Her scorer Pentium 4 bare mellom 1 og 23 % bedre enn forgjengeren, selv med klokkehastigheter som ligger 40-50% høyere.

På oppgaver som inneholder svært tunge matematiske beregninger derimot, viser Pentium 4 en større ytelsesøkning i prosent, enn klokkehastigheten i seg selv skulle tilsi. Her snakker vi om rundt 80 % raskere utførelse sammenlignet med en Pentium III

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer