Intel slutter seg til FireWire-gjengen

Tidligere i vinter lanserte Intel USB 2.0 og uttalte seg ikke særlig optimistisk med hensyn til FireWire (IEEE 1394) sine framtidsutsikter. Nå har de snudd på flisa og blitt med i IEEE 1394 patent-pool, som kontrollerer både rettigheter og avgifter i forbindelse med bruk av standarden.

Intel slutter seg til FireWire-gjengen
Publisert

IEEE 1394 er en meget rask seriebuss som vi foreløpig finner i et lite utvalg enheter. Det er først og fremst digitale videokameraer og helt nylig harddisker som finnes tilgjengelig på markedet. Men det står sterke krefter bak denne standarden, som forbereder løsninger som knytter hjemmeunderholdning og PCer sammen. Derfor kan ikke Intel regne med å vinne frem med 2884">USB 2.0 på alle fronter.

Apple ga etter

I utgangspunktet sto Apple bak denne standarden, og krevde 1 dollar i royalty pr FireWire-port. Men etter sterkt påtrykk fra bransjen ble det opprettet en egen gruppe som skal ivareta patentrettighetene, og prisen ble redusert til 25 cent pr enhet – uansett antall FireWire-porter.

I tillegg til Apple var det Sony, Toshiba, Philips, Matsushita og Compaq som først etablerte dette patentsamarbeidet. Senere har Canon, ST Microelectronics, Mitsubishi og Zayante kommet til – og nå endelig også Intel.

Spennende framtid

Sony har vært en pådriver for denne standarden. I sine digitale kameraer har de brukt en variant, som de kaller iLink, i lengre tid. Flere av de bærbare PCene i Vaio-serien er også utstyrt med FireWire. Dessuten kommer både Apple’s G3-maskiner og nye Compaq PCer med FireWire ferdig installert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer