Intel varsler priskutt på prosessorer

Konkurransen er hard, og Intel lar seg ikke vippe av pinnen. Den tidligere topplederen i Intel, Andy Grove, kalte sin siste bok "Bare de paranoide overlever" og Intel varsler nå priskutt på sine prosessorer. Om dette har noen sammenheng med at AMD nettopp har varslet priskutt, overlater vi til leseren å bedømme.

Intel varsler priskutt på prosessorer
Publisert

I en melding til det Intel kaller "produktintegratorer" - som er små og mellomstore PC-produsenter, varsles nye priskutt fra 7. juni på alle Intels prosessorer. Hvor stor reduksjon det er snakk om, blir derimot ikke nevnt.

I den samme meldingen sier Intel at slike priskutt framover vil komme oftere enn hvert kvartal, som tidligere. En av årsakene til dette, ifølge Intel, er at de skal gjøre plass i prissegmentene til stadig nye produkter. En annen årsak, igjen ifølge Intel, er at produsentene nå er raskere til å ta i bruk ny teknologi slik at etterspørselen stiger. Dermed må jo prisene falle, som en naturlig konsekvens.

Prisreduksjoner i framtiden vil ikke komme samtidig for forskjellige prosessorfamilier. I noen tilfeller vil dette bare gjelde prosessorer for bærbare maskiner, i andre tilfeller bare for prosessorer for stasjonære PCer, eller servere.

Kjernen i det hele er fleksibilitet i forhold til markedet. Tidligere har man kunnet spå med rimelig grad av sikkerhet, at prisene ville falle vesentlig hvert kvartal. I framtiden vil verken tidspunktet eller omfanget være forutsigbart. Dette gjør at Intel kan holde prisene oppe i lengre perioder, eller gjøre hyppige framstøt for å møte konkurransen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.