Intelligent trådløst nett

Det er ikke bare hastigheten som teller, trådløst kan også bli smartere.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har vært gjennom flere generasjoner trådløst nett. Først kom 802.11b, så kom 802.11a etterfulgt av 802.11g og nå har vi 802.11n som enda ikke er helt i mål og derfor kalles "draft 2.0". Det neste som kommer er altså 802.11v.

Det kan se ut som om de som står bak dette ikke en gang kan alfabetet, men det regner vi som rimelig sikkert at de har oversikt over.

Men det som blir lagt vekt på er videreutvikling av standarden, og i neste omgang er det en smartere bruk av ressursene som står i fokus.

Rydder selv opp i kaoset

Bruken av trådløse nett har tatt av, omtrent samme hvor du beveger deg i tettbygde strøk dukker det opp mange trådløse nett. Disse slåss om både rekkevidde og båndbredde, resultatet er dårligere ytelse for alle.

Siden det er helt utenkelig at menneskene som eier disse trådløse enhetene skal komme sammen og rydde opp i kaoset, er det behov for automatisk kommunikasjon mellom alle enhetene. Først når enhetene selv styrer effekt og båndbredde, og avpasser dette seg i mellom, kan vi få optimal utnyttelse av trådløse nett.

Samtidig vil effektbruken reduseres, noe som er svært viktig i mobile enheter. I dag må brukerne selv slå av støtten for trådløst nett når det ikke er i bruk, for å spare strøm. Med 802.11v skal klientene dynamisk justere signalstyrke og strømbruk etter behov, på samme måte som i telefondelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer