Intels nye Centrino: Mobile 915

Intel lanserer endelig det nye Centrino-brikkesettet sitt i dag, som fører Centrino-plattformen opp på nivå med den stasjonære. Navnet blir Intel Mobile 915, og her er de første ytelsestestene!

Publisert
Sist oppdatert

Etter mye venting og mange utsettelser kommer den offisielle lanseringen av Sonoma/Alviso-brikkesettet i dag, samtidig med lanseringer av en rekke konkrete produkter fra over 80 forskjellige leverandører.

Det blir dobbelt så mange bærbare lansert i dag som ved lanseringen av den første Centrino-generasjonen, Intel 855 - og enda flere hvis vi tar med lokale leverandører som Zepto og Whitebox.

Ytelsen får omtrent det samme forholdet til 855-brikkesettet - spesielt når vi kommer til grafikken. Intel selv gjør mye ut av at brikkesettet inkluderer den nye Graphics Media Accelerator 900-brikken, som blant annet har DirectX 9-støtte og er langt raskere enn Extreme Graphics II.

Selv den "dårligste" utgaven av Mobile 915G får nesten syv ganger så god ytelse som forrige versjon.

Det er tvilsomt om den konkrete ytelsen på resten av systemet blir like raskt, og det skulle ikke så mye til å utkonkurrere Extreme Graphics II, som jevnlig har fått rundt 120 poeng i våre 3DMark03-tester.

Samtidig blir det mulig å bytte ut grafikkortene med Mobile 915, siden plattformen innfører støtte som miniutgaven av PCI Express. Både ATI og NVIDIA har allerede lansert produkter med utbyttbare grafikkort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer