Internasjonalt utro-nettsted hacket

Nesten 8.000 registrerte brukere bare i Oslo.

MANGE NORDMENN: Så mye som 50.000 nordmenn kan ha brukt utroskapstjenesten Ashley Madison, der hackere nå har frigjort sensitiv informasjon om over 30 millioner globale brukere. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
MANGE NORDMENN: Så mye som 50.000 nordmenn kan ha brukt utroskapstjenesten Ashley Madison, der hackere nå har frigjort sensitiv informasjon om over 30 millioner globale brukere. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer ble det kanadiske nettstedet Ashley Madison hacket.

Tjenesten har nesten 39 millioner registerte brukere fra hele verden og har funnet sin nisje innenfor dating-tjenester. Med slagordet «Life is short. Have an affair.» har fokuset vært at dette er en tjeneste for folk som ønsker å være utro mot sin partner.

Det har blant annet gjort at tjenesten er sperret for innbyggere i Singapore.

Stilte ultimatum

Hackerne, som kaller seg «The Impact Team», synes tydeligvis ikke noe særlig om utroskap og gav ledelsen for nettstedet et ultimatum:

Enten kunne de legge ned hele nettstedet, eller så ville hackerne slippe alt de hadde av informasjon om nettstedets brukere.

Ashley Madison valgte å la være, til tross for at hackerne hevdet å sitte på full informasjon om brukerne – epostadresser, passord, navn, adresser, kredittkortdetaljer, seksuelle fantasier og mer til.

Tjenesten har også vært i søkelyset tidligere for en ganske sleip policy om ikke å slette brukerdata med mindre brukeren betaler for det.

Funksjonen «Ashley's Angels» har også vært kontroversiell, der gjestebrukere (som ikke har betalt) får datagenererte meldinger fra fiktive brukere i håp om at de skal betale for å få starte en samtale. Disse fiktive brukerne skaper også en viss usikkerhet med tanke på om selskapets oppgitte medlemstall er reelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer