Internet Explorer 11 klar for Windows 7-brukere

– Verdens raskeste nettleser for ekte nettsider, sier Microsoft.

Internet Explorer 11 skal være vesentlig raskere enn tidligere versjoner av nettleseren.
Internet Explorer 11 skal være vesentlig raskere enn tidligere versjoner av nettleseren. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Internet Explorer er muligens ikke verdens mest brukte nettleser lenger, men er fortsatt førstevalget for en stor andel av Windows-brukerne. Nylig lanserte Microsoft Windows 8.1, og her er versjon 11 av nettleseren på plass.

Nå er turen kommet til Windows 7-brukerne også. Den ellevte utgaven av Internet Explorer er klar for nedlasting på 95 forskjellige språk, norsk er naturlig nok blant dem.

Og selv om nettleseren på utsiden ser veldig lik ut som Internet Explorer 10, lover Microsoft at det har blitt gjort store forbedringer på innsiden, herunder forbedret støtte for webstandarder, og ikke minst forbedret hastighet.

Ifølge Microsoft selv er det ingen nettleser som er raskere på det de omtaler som "ekte nettsider". Her mener nok Microsoft at konkurrentene til dels benytter seg av syntetiske tester som ikke har noen rot i virkelige scenarier.

Den nye versjonen skal være inntil 30 prosent raskere enn forgjengeren på flere områder. I den populære Sunspider-ytelsestesten skal Internet Explorer dessuten være 29 prosent raskere enn Google Chrome og 32 prosent raskere enn Firefox, hevder Microsoft.

For å installere nettleseren kreves Windows 7 med Service Pack 1. Brukere av eldre Windows-versjoner må nøye seg med eldre (og mindre sikre) versjoner av Internet Explorer, eller benytte en konkurrerende nettleser.

Både Mozilla (Firefox) og Google (Chrome) har uttalt at de kommer til å støtte Windows XP lenge etter at Microsoft har sluttet med oppdateringer til det aldrende operativsystemet.

Internet Explorer 11 kan Windows 7-brukere laste ned her. Hvis du ikke gjør det nå, vil den komme som en obligatorisk oppdatering gjennom Windows Update i løpet av de kommende ukene.

Les også: Virker ikke JAVA? Slik løser du det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer