Internet Explorer 5

Microsoft gjorde siste versjon av sin nettleser tilgjengelig for nedlastning i går. DinSide har tatt en titt på programmet, og konklusjonen er at leseren er en klar forbedring fra forgjengeren.

Internet Explorer 5
Publisert

Vi lastet ned den femte utgaven av IE fra serveren til Tucows. Størrelsen på programmet er mindre enn ventet, og for modem-brukere er det mulig å velge hvilke komponenter man vil lagre på harddisken. Under installasjonen er det også mulig å velge om man vil beholde den eksisterende IE4 på harddisken. Ellers var verken nedlastningen eller installasjonen noe problem, og etter en omstart kunne vi ta den nye nettleseren i bruk.

Enklere for nybegynnere

Det er på dette punktet Microsoft har satset mest: å gjøre nett-surfingen så enkel og behagelig som mulig for folk som tar sine første steg ut i internett-verdenen. Programmererne har forsøkt å erstatte tekniske begreper som ikke alle vil forstå, med enkle forklaringer. For eksempel: hvis en eldre nettleser kom over en side som ikke lenger eksisterte på serveren, ville det resultere i en vanlig 404-melding. Slik er det ikke lenger: i dag får du en forklaring på problemet, mulige årsaker og forslag til hva du kan gjøre.

Enkelt virker å være stikkordet også på andre områder, for eksempel søking og organisering av favoritter. Særlig søkefunksjonene imponerer: ett klikk på søkeikonet på skjermen åpner et sidevindu, hvor det er mulig å foreta et søk gjennom en valgfri søkemotor. Du kan også legge inn en rekke begrensninger og bestemme søkekriterier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer