Internet Explorer 5.0:Raskere enn Netscape

Nå kan hvem som helst laste ned en tidlig utgave av MS Internet Explorer 5.0, men det er nok fornuftig å vente i alle fall til programmet foreligger i en vanlig betautgave. DinSide tok likevel sjansen, og IE 5.0 viser seg å være raskere enn Netscape hvis web-siden har tabeller.

Publisert

Det er ikke mange synlige forandringer i grensesnittet på IE 4.0 og IE 5.0, men det er en del viktige forbedringer som det kan være verdt å kikke nærmere på.

Bedre organisering av bokmerker

Bokmerkesamlingen er viktig for mange Internettbrukere, og IE 5.0. gir muligheter for bedre organisering enn forgjengeren. Nå kan du selv bestemme rekkefølgen, eller du kan sortere alfabetisk. Du vil også finne en funksjon for å importere bokmerker fra HTML-filer (les Netscape), og du kan også eksportere bokmerkene som en HTML-fil.

Lagre hele sider

Hvis du ønsker å ta vare på en komplett side med grafikk og det hele, har IE 5.0. nå fått en funksjon for dette. Tidligere ble bare selve HTML-filen lagret, ikke grafikken.

Raskere enn Netscape 4.05

Microsoft hevder at IE 5.0 er generelt raskere enn forgjengeren. Dette er oppnådd blant annet ved å forbedre programkoden for opptegning av tabeller. Andre forbedringer av hastigheten er mer intelligent cache-kontroll og bedre programkode for å vise kompliserte dynamiske web-sider.

Vi har gjort en sammenligning av hastigheten ved åpning av sider med tabeller, åpning av bilder og kjøring av Java i Netscape Communicator 4.05 og IE 5.0.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer