Internet Explorer 6 i beta

Verdens desidert mest brukte nettleser foreligger nå i versjon 5.5, men Microsoft er allerede godt i gang med utviklingen av versjon 6. Nå er betaversjonen klar, og her er det vi vet om nye funskjoner.

Internet Explorer 6 i beta
Publisert

Microsoft begynte i forrige uke å invitere betatestere til å starte arbeidet med å teste Internet Explorer 6. Dette kom like etter at Microsoft la ut en ny versjon av Internet Explorer 5.5. Denne versjonen (Service Pack 1) kan du lese mer om i denne artikkelen.

Nå kan man kan saktens spørre seg om hvor mye mer det er mulig å gjøre med en nettleser, og neste hovedversjon av Internet Explorer er heller ikke noen epokegjørende oppgradering.

I hovedtrekk vil den nye versjonen være mer forbrukervennlig, med hovedvekt på forbedret håndtering av video, bilder og lyd. Dette skal gjøres gjennom nye knapperader som for eksempel en egen knapperad for ”Mine bilder” som på en enkel måte lar deg se på og sende digitale bilder på epost. Media Player vil også bli mer integrert i nettleseren hvis du ønsker det. Det er jo gode nyheter for deg som vil se bredbånds-TV i nettleseren.

I tillegg vil det også dukke opp en knapperad som integrerer prateprogrammet MSN Instant Messenger. I tillegg får du også antivirusegenskaper i Outlook Express hvis du benytter dette som epost-leser.

Friskere design?

Internet Explorer og MSN Explorer (som du kan lese mer om i 15554">denne artikkelen) bygger på samme kjernekode. Mye tyder på at egenskapene til MSN Explorer vil bli beholdt og videreforedlet i IE 6. Det betyr i praksis en tettere integrasjon mot tjenestene til Microsoft og et betydelig friskere design enn det vi er vant til så langt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer