Internet Explorer 8 er klar

Microsoft er klar med sin åttende utgave av verdens mest brukte nettleser, og du kan laste den ned nå.

Publisert
Sist oppdatert

Internet Explorer har tapt markedsandeler de siste årene, først og fremst til Firefox og Safari. Likevel er det verdens desidert mest brukte nettleser, med mer enn 67% markedsandel, i følge Net Applications.

Bedre standardstøtte

Noe av kritikken mot Internet Explorer er at den ikke alltid har fulgt W3C-standardene, noe som blant annet har medført at nettsteder har måttet lage flere versjoner av sidene sine for å sikre at de vises riktig i alle nettlesere. Nå lover imidlertid Microsoft at denne tiden er over, og hevder at de har fulgt W3C til punkt og prikke i Internet Explorer.

- Vi har også bakt inn noen IE-spesifikke tillegg, men koden er åpen og tilgjengelig for andre nettlesere som skulle ønske funksjonaliteten, sier Rune Zakariassen, produktekspert hos Microsoft, til DinSide Data.

TEST: Internet Explorer 8 Release Candidate

Raskere tilgang

Han fremhever spesielt tre nyheter som spesielt interessante i denne sammenheng, Web Slices, Accellerators og Visual Search. Web Slices er rett og slett deler av en nettside som kan vises i det nye Favoritter-feltet under adressevinduet, Accellerators er en rekke relevante valg som dukker opp når du merker et ord og høyreklikker det (for eksempel publisering på Facebook, søk med Sesam osv), mens Visual Search er tillegg til søkefeltet som returnerer både bilder og tekst, og som kan gjøres site-spesifikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer