Internet Explorer 8 ute i beta2

Onsdag kveld kom IE8 i ny testutgave. Denne kan lastes ned og installeres av alle.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er den første betaversjonen som er tilgjengelig for vanlige brukere, i vår slapp Microsoft en tidlig versjon, men den var myntet på utviklere. Beta2 skal imidlertid ha mange nyheter, både på ut- og innsiden, mens de største nyhetene i den 8. utgaven av verdens mest utbredte nettleser, ble kjent allerede i vår.

I motsetning til tidligere skal IE8 bli den nettleseren som best overholder webstandardene. Dette er gode nyheter for utviklere som er opptatt av at funksjonaliteten skal være lik, uansett hvilken nettleser man benytter.

Microsoft lover blant annet at IE8 skal implementere full støtte for CSS 2.1, forbedret støtte for DOM (Document Object Model) og HTML 4.01, og på den måten skal det sikres at IE8 oppfører seg seg mer likt andre nettlesere.

Samtidig skal den kunne kjøres i kompatibilitetsmodus, for å sikre bakoverkompatibelet mot nettsteder som er optimalisert for IE7 og IE6.

Raskere og mer effektiv

I tillegg har Microsoft som mål å gjøre bruken av nettleseren raskere og mer effektiv, i tillegg til å ivareta sikkerhet og personvern, i følge Ole Tom Seierstad i Microsoft. Du kan blant annet surfe i "privat" modus, der du ikke etterlater deg spor på PCen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer