Internet Explorer 8 ute i beta2

Onsdag kveld kom IE8 i ny testutgave. Denne kan lastes ned og installeres av alle.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er den første betaversjonen som er tilgjengelig for vanlige brukere, i vår slapp Microsoft en tidlig versjon, men den var myntet på utviklere. Beta2 skal imidlertid ha mange nyheter, både på ut- og innsiden, mens de største nyhetene i den 8. utgaven av verdens mest utbredte nettleser, ble kjent allerede i vår.

I motsetning til tidligere skal IE8 bli den nettleseren som best overholder webstandardene. Dette er gode nyheter for utviklere som er opptatt av at funksjonaliteten skal være lik, uansett hvilken nettleser man benytter.

Microsoft lover blant annet at IE8 skal implementere full støtte for CSS 2.1, forbedret støtte for DOM (Document Object Model) og HTML 4.01, og på den måten skal det sikres at IE8 oppfører seg seg mer likt andre nettlesere.

Samtidig skal den kunne kjøres i kompatibilitetsmodus, for å sikre bakoverkompatibelet mot nettsteder som er optimalisert for IE7 og IE6.

Valgmuligheter som tilbys når en ny fane åpnes.
Valgmuligheter som tilbys når en ny fane åpnes. Vis mer


Raskere og mer effektiv

I tillegg har Microsoft som mål å gjøre bruken av nettleseren raskere og mer effektiv, i tillegg til å ivareta sikkerhet og personvern, i følge Ole Tom Seierstad i Microsoft. Du kan blant annet surfe i "privat" modus, der du ikke etterlater deg spor på PCen.

Hver fane kjøres nå i separat prosesess, noe som skal gjøre nettleseren mer stabil. Krasjer en nettside, skal det bare være å lukke den aktuelle fanen, ikke hele nettleseren.

Kun engelsk foreløpig

Den nye betaversjonen er foreløpig ikke tilgjengelig på norsk, men en norsk utgave kan trolig ventes i september, i følge Digi.no. Hvis alt går etter planen vil den endelige versjonen være klar mot slutten av året. Engelsk versjon kan lastes ned fra denne siden.

DinSide Data vil om kort tid presentere en full gjennomgang av brukeropplevelsen i IE8. Inntil da kan du lese mer om alle nyhetene i beta2 i en fyldig artikkel hos vårt søsternettsted Digi.no

Flere datasaker? Besøk DinSides dataforside!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer