Internet Explorer 9 kan bli en flopp

KOMMENTAR: Flesteparten av Windows-brukerne får ikke engang mulighet til å installere nettleseren.

Internet Explorer 9 kan bli en flopp
Publisert
Sist oppdatert

At Microsoft står foran store utfordringer i tiden som kommer, er et uomtvistelig faktum. Selskapet som først og fremst kan operativsystemer og programvare, kan få problemer i en verden der stadig mer av aktivitetene vår flyttes til nettskyen, tror mange analytikere.

Og om ikke konkurransen fra andre selskaper er en utfordring, er det kanskje en enda større utfordring at nesten 61% av Windows-brukerne fortsatt sverger til Windows XP, et 9 år gammelt operativsystem.

Forut for denne artikkelen har jeg brukt Windows XP på min hjemme-PC i noen uker, etter rundt ett år med Windows 7, for å se hvordan det ville påvirke min datahverdag.

I hovedtrekk er konklusjonen min denne: Om jeg har Windows 7 eller Windows XP påvirker ikke hverdagen min det spøtt. XP kjører alle programmene jeg bruker minst like godt som Windows 7, alt av tilkoblede dingser fungerer problemfritt, spesialfunksjoner som finnes kun i Windows 7 brukes sjelden, og det aldrende operativsystemet oppleves i all hovedsak som minst like raskt som barnebarnet.

Brukergrensesnittet og effektene er kanskje ikke like fancy som i Windows 7, men det er funksjonelt, gjennomprøvd og dønn stabilt. Enkelte ting opplever jeg dessuten som mer logisk i XP, for eksempel Windows Utforsker, og de oppgaveorienterte snarveiene knyttet til denne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer