Oppgrader nå:

Internet Explorer fortsatt nest størst i Norge

Det er imidlertid gode grunner til å bytte til en annen nettleser.

BØR KUTTES UT: Når du starter Internet Explorer i Windows 10, blir du oppfordret til å bruke en annen nettleser. Det er det gode grunner til å gjøre. Skjermdump: Dinside
BØR KUTTES UT: Når du starter Internet Explorer i Windows 10, blir du oppfordret til å bruke en annen nettleser. Det er det gode grunner til å gjøre. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge statistikkselskapet Statcounter, er nettleseren Google Chrome den desidert mest brukte på norske PC-er, med en brukerandel på 58,08 prosent i august 2019.

Men allerede på den neste plassen finner vi den aldrende Internet Explorer, med 12,87 prosent markedsandel:

Vedlikeholdes ikke lenger

Problemet med Internet Explorer er at nettleseren ikke vedlikeholdes lenger. Faktisk har den ikke blitt oppdatert siden 2016. Det betyr at den er utdatert, både funksjonsmessig og ikke minst sikkerhetsmessig.

Til og med Microsoft selv advarer mot å bruke nettleseren, både med tanke på at den ikke er kompatibel med nye webstandarder, men også fordi den ikke lenger er trygg å bruke.

Som Internet Explorer-bruker, kan du for eksempel være et mye lette bytte for hackere med uhumske hensikter, enn dersom du bruker en annen, oppdatert nettleser.

Edge overtok etter Internet Explorer

Microsoft introduserte nettleseren Edge som etterfølger til Internet Explorer. Dette skjedde allerede i 2015, med lanseringen av Windows 10.

Bruker du Windows 10, ligger Edge allerede i startmenyen, og du behøver ikke å foreta deg noe annet enn å klikke på den istedenfor Internet Explorer-ikonet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer