Internet Explorer krasjer

Publisert
Sist oppdatert

Hei. Jeg har et problem med nettleseren.

Det har seg slik at internet explorer lukker seg av seg selv. Problemet oppstår i det jeg skal gå fra en side til en annen, via en link eller ved å skrive inn adresse i adressefeltet og trykke enter.

Problemet er ikke like stort hvis jeg går sakte frem og venter til en side er fullstendig fullført før jeg går til en annen, eller jeg har bare en nettleser oppe på en gang, men også her opplever jeg at leseren lukker seg. Jeg får opp den klassiske "Internet explorer har et problem og må lukkes.." Maskinen er av den eldre sorten.

På forhånd takk for hjelp.

Mvh Lars Erik

Datadoktoren svarer

Hei,

Dersom det er noen trøst er du slett ikke den første (ei heller den siste) som har problemer med Microsofts nettleser Internet Explorer.

Da noen bestemte at IE skulle integreres med resten av Windows kan jeg forestille meg at det var en og annen utvikler i Redmond som fikk grå hår over natten. Ideen er jo i seg selv god, men mange slike idealistiske tanker egner seg langt bedre som ideer enn som praktiske implementasjoner.

Men før jeg roter meg helt bort, altså: nettleseren Internet Explorer er integrert med resten av Windows på en slik måte at den ikke kan fjernes, i det minste ikke på noen "vanlig" måte. Dette har også vært oppe i rettsapparatet ved forskjellige anledninger. I sin tid førte dette til at nettleseren raskt ble den mest brukte på planenten, spesielt når den Windows-kjørende datamaskinen ble "allemannseie", med brukere som valgte det som var for hånden - nemlig IE.

Denne integrasjonen har dog også en stor ulempe, nemlig at problemer i IE og selve Windows påvirker hverandre. Dette har ført til at IE har vært notorisk ustabilt for mange, noe du selv merker godt. Andre igjen har ingen problemer. Å lokalisere og fikse problemene er heller ikke enkelt, på tross av mange patcher og oppdateringer fra Microsoft. Det er likevel det første du bør prøve. Bruk Windows Update og pass på at du har de siste oppdateringene. Oppgrader til IE 7 om nødvendig. Sjekk også PCen for virus og/eller spyware.

Fungerer ikke dette er mitt neste råd å reinstallere hele Windows, men frister ikke det så har du jo også mange andre og - på mange måter - langt bedre alternativer når det gjelder nettlesere. Disse gjør stort sett samme jobben som Internet Explorer, er like enkle å bruke i mange tilfeller langt mer stabile.

To av de mest populære er Firefox og norske Opera. Faller ikke en av disse i smak har vi listet opp 11 til i denne artikkelen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer