Internet Explorer krasjer

Publisert
Sist oppdatert

Hei. Jeg har et problem med nettleseren. Det har seg slik at internet explorer lukker seg av seg selv. Problemet oppstår i det jeg skal gå fra en side til en annen, via en link eller ved å skrive inn adresse i adressefeltet og trykke enter.

Problemet er ikke like stort hvis jeg går sakte frem og venter til en side er fullstendig fullført før jeg går til en annen, eller jeg har bare en nettleser oppe på en gang, men også her opplever jeg at leseren lukker seg. Jeg får opp den klassiske "Internet explorer har et problem og må lukkes.." Maskinen er av den eldre sorten. På forhånd takk for hjelp. Mvh Lars Erik

Datadoktoren svarer

Hei,

Dersom det er noen trøst er du slett ikke den første (ei heller den siste) som har problemer med Microsofts nettleser Internet Explorer.

Da noen bestemte at IE skulle integreres med resten av Windows kan jeg forestille meg at det var en og annen utvikler i Redmond som fikk grå hår over natten. Ideen er jo i seg selv god, men mange slike idealistiske tanker egner seg langt bedre som ideer enn som praktiske implementasjoner.

Men før jeg roter meg helt bort, altså: nettleseren Internet Explorer er integrert med resten av Windows på en slik måte at den ikke kan fjernes, i det minste ikke på noen "vanlig" måte. Dette har også vært oppe i rettsapparatet ved forskjellige anledninger. I sin tid førte dette til at nettleseren raskt ble den mest brukte på planenten, spesielt når den Windows-kjørende datamaskinen ble "allemannseie", med brukere som valgte det som var for hånden - nemlig IE.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer