Internet Explorer-tips

Aldri før har det vært viktigere å oppdatere nettleseren. Her får du tips om installasjon, oppgradering og avinstallasjon av Internet Explorer.

Internet Explorer-tips
Publisert
Sist oppdatert

Internet Explorer har vært tilgjengelig for Windows siden 1995 og for Mac siden 1996. Les mer historikk på Microsoft.com og i artikkel KB263706 i Microsofts database.

Den foreløpig siste versjonen av nettleseren er versjon 6, Service Pack 1. Bruker du Windows XP, er versjon 6.0 innebygd. Er du i tvil om hvilken versjon av Internet Explorer du har, kan du sjekke dette via menyvalget Hjelp og Om Internet Explorer.


Last ned nyeste versjon

Du kan oppgradere til Internet Explorer 6 fra denne siden hos Microsoft. Velg språkversjon fra rullevinduet til høyre. Ønsker du norsk versjon, kan du laste ned installasjonsfilen direkte ved å klikke her. Denne lille installasjonsfilen sørger for å laste ned og installere bare det som er nødvendig for å oppgradere Internet Explorer på din PC. Når installasjonen er fullført, bør du i tillegg laste ned de siste fiksene. Disse finner du på nettsiden windowsupdate.microsoft.com.

Ønsker du å laste ned og ta vare på alle installasjonsfilene i samme prosess, les denne artikkelen.

Systemkrav

Minimumskravene for Internet Explorer 6 avhenger av operativsystem. Har du Windows XP, bør PCen ha minimum 32 MB RAM. Microsoft anbefaler Pentium III prosessor og 128 MB RAM hvis du ønsker brukbar ytelse. Les mer om systemkravene på Microsoft.com.

Kan Internet Explorer avinstalleres?

I utgangspunktet ikke. Internet Explorer er tett integrert i Windows 98 og nyere, og avinstallasjon medfører fare for komplikasjoner, som for eksempel ustabilitet.

Har du en eldre Windows-versjon enn XP, kan du bruke Legg til / Fjern programmer funksjonen i Kontrollpanel for å fjerne Internet Explorer 6, og dermed gå tilbake til den opprinnelige versjonen som var installert. Dette gjelder altså ikke hvis du bruker Windows XP, siden versjon 6 var integrert i utgangspunktet.

Les mer om dette i artikkel KB293907 i Microsofts database.

Med tredjepartsprogrammet XPLite kan du fjerne Internet Explorer og andre standardprogrammer fra Windows, men gjør dette kun hvis du ønsker å eksperimentere. Du risikerer nemlig at Windows blir ustabil eller at den ikke fungerer som forventet.

Nyttige lenker fra Microsoft:

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer