Internett 40.000 ganger raskere enn ISDN

Media Fusion, som holder til i Texas, påstår at innen et år skal deres teknologi kunne gi vanlige brukere tilgang til Internett med vanvittig mye høyere hastighet enn i dag - hele 2,5 Gigabit - via stikkontakten i veggen.

Internett 40.000 ganger raskere enn ISDN
Publisert

Det finnes mange vitser om den naturlige beskjedenheten hos Texanere, men kanskje de ikke overdriver denne gangen? Det vil vise seg, for pilotprosjektet er enda ikke satt i drift, selv om det er gjort avtaler med flere distributører av elektrisk kraft i USA. Det skal også være inngått avtaler med europeiske aktører.

Er det virkelig mulig?

Å distribuere data eller andre kommunikasjonssignaler over strømnettet er ikke noe nytt. Det har eksistert lenge i forskjellige former. Det nye er den enorme båndbredden som Media Fusion påstår at de skal klare å tilby.

Strømnettet har mange sterke sider. Det er det best utbygde nettet, og er både solid og sikkert. Det kan transportere både strøm og signaler over store avstander uten et stort antall mellomstasjoner, noe som både telenettet og andre nett er avhengig av. Signaler som reiser på lave signalnivåer over fiber og kobber trenger nemlig å forsterkes og strammes opp underveis - hvis ikke blir de fort svake og utydelige.

Strømnettet som antenne

Problemet med høyspenningsnettet er at det har mye støy. Forskjellen mellom elektrisk støy og høyhastighetssignaler er ikke så stor. Derfor vil kvaliteten bli sterkt redusert og båndbredden synke dramatisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.