Internett-TV fra Motorola

De fleste av oss kjenner til firmaet Motorola. Selv om navnet i Norge nå først og fremst forbindes med én-krones mobiltelefoner, er firmaet en stor produsent av prosessorer avanserte kommunikasjonsløsninger. Nå kommer Motorola på banen med "Blackbird" - en boks som integrerer TV, Internett, spill og DVD.

Internett-TV fra Motorola
Publisert

Analytikere mener at en stor del av befolkningen ikke vil kjøpe en PC for å komme på nettet, men at mange av disse muligens kan overtales til å kjøpe en boks som kobles til TV. Striden står om hva denne boksen skal kunne gjøre, hva den skal koste og i det hele tatt hvordan den skal profileres. Microsoft har definert sitt konsept - WebTV, som nå tilbys i USA basert på operativsystemet Windows CE. Motorola profilerer sitt produkt annerledes, men i satser på å ligge i samme prisklasse, rundt 200 dollar.

"Blackbird" blir denne uken vist fram på kringkastningsmessen IBC i Amsterdam, og profileres mer som en allsidig underholdningsmaskin enn et rent web-orientert apparat. Boksen er basert på PowerPC-prosessoren -- utviklet av Motorola i samarbeid med IBM -- og denne skal i følge Motorola være kraftig nok til å kunne overgå dedikerte spillemaskiner. Samtidig vil dekoding av DVD og internett-funksjonene kunne håndteres med letthet.

I tillegg til IBM, er VM Labs som bl.a. utvikler multimediateknologi for spill, en viktig partner i utviklingen av Blackbird.

PowerPC-prosessoren brukes ellers både i Apple Macintosh og i dyre og kraftige arbeidsstasjoner fra IBM. Den utgjør også teknologiplattformen i annet kommunikasjonsutstyr fra Motorola.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.