Internett-TV fra Motorola

De fleste av oss kjenner til firmaet Motorola. Selv om navnet i Norge nå først og fremst forbindes med én-krones mobiltelefoner, er firmaet en stor produsent av prosessorer avanserte kommunikasjonsløsninger. Nå kommer Motorola på banen med "Blackbird" - en boks som integrerer TV, Internett, spill og DVD.

Internett-TV fra Motorola
Publisert

Analytikere mener at en stor del av befolkningen ikke vil kjøpe en PC for å komme på nettet, men at mange av disse muligens kan overtales til å kjøpe en boks som kobles til TV. Striden står om hva denne boksen skal kunne gjøre, hva den skal koste og i det hele tatt hvordan den skal profileres. Microsoft har definert sitt konsept - WebTV, som nå tilbys i USA basert på operativsystemet Windows CE. Motorola profilerer sitt produkt annerledes, men i satser på å ligge i samme prisklasse, rundt 200 dollar.

"Blackbird" blir denne uken vist fram på kringkastningsmessen IBC i Amsterdam, og profileres mer som en allsidig underholdningsmaskin enn et rent web-orientert apparat. Boksen er basert på PowerPC-prosessoren -- utviklet av Motorola i samarbeid med IBM -- og denne skal i følge Motorola være kraftig nok til å kunne overgå dedikerte spillemaskiner. Samtidig vil dekoding av DVD og internett-funksjonene kunne håndteres med letthet.

I tillegg til IBM, er VM Labs som bl.a. utvikler multimediateknologi for spill, en viktig partner i utviklingen av Blackbird.

PowerPC-prosessoren brukes ellers både i Apple Macintosh og i dyre og kraftige arbeidsstasjoner fra IBM. Den utgjør også teknologiplattformen i annet kommunikasjonsutstyr fra Motorola.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer