Internett uten HTML

Nylig mottok Pepsi Gullblyanten for beste norske reklameløsning på Internett. Hjemmesidene deres er ikke laget i HTML, men i Flash.

Publisert

Mediafront, som har laget Pepsis hjemmesider, sier til DinSide at de regner med å kvitte seg med de siste restene av HTML i løpet av seks til tolv måneder. Inntil videre må de finne seg i at enkeltsider fortsatt blir skrevet i HTML.

Fordelene ved å bruke Flash til Pepsis hjemmesider er åpenbare: Ingen annen teknologi gir i dag like avansert multimedia med samme stabilitet og hurtighet.

Kult med Pepsi

Pepsis hjemmesider er laget for ungdom. Ingen tvil! Heftig musikk, svart bakgrunnsfarge og mye grafikk i konstant bevegelse blir kanskje i meste laget for en 31 år gammel mann som meg. Men imponerende og fascinerende er det likevel.

Midt inne i trommehvirvlene, spør jeg meg selv: Hvorfor er det ikke flere som gjør noe slikt som dette?

Selv om vanvittig mye arbeid har blitt lagt ned i denne løsningen, blir resultatet av en helt annen klasse enn de mange statiske hjemmesidene, som ellers er en nokså kjedelig affære.

Dynamisk Flash

Utfordringen som Mediafront og Pepsi sier at de nå står overfor, er å gjøre innholdet på sidene mer levende og dynamisk. Det må endres ofte, og det bør tilpasses hver enkelt bruker i større grad enn i dag. Standard Flash mangler støtte for akkurat dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer