Internett via parabolen

Kristiandsandfirmaet Interweb kan tilby Internettforbindelse via parabolantenne. For rundt 5 000 kroner kan du surfe på nettet med en hastighet på 400 kbit/sek.

Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Dette er alternativet for spesielt krevende Internettbrukere, og er ca. 4 ganger så raskt som en ISDN-linje. Det har lenge vært diskutert nye og raskere bærere av Internett, og Internett via Kabel-TV er et av alternativene som allerede er tilgjengelig enkelte steder.

Pakken fra Interweb inneholder en komplett løsning med parabol, programvare og et PCI-kort som settes inn i PCen. Prisen på abonnementet beregnes med utgangspunkt i hvor mye data du ønsker laste ned. Ønsker du eksempelvis å laste ned 100 MB i måneden, blir prisen 370 kroner pr. mnd.

Slik virker det

Siden du ikke kan sende signaler direkte opp til satelitten, trenger du en tilkobling til Internett med vanlig modem (eller ISDN-kort). Med denne forbindelsen kan du sende forespørsler om data, som så sendes tilbake via satelitten Eutelsat Hot Bird 3. Du slipper med andre ord ikke helt unna modem/ISDN teknologien.

Minimumskravene til PCen er at den har Pentium prosessor, 16 MB RAM og en ledig PCI-kortplass. Bruker du NT 4.0 anbefales det at du har 32 MB RAM.

Ta kontakt med Interweb as på tlf. 38 01 68 88 hvis du ønsker mer informasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer