Internett via strømnettet

Med sin båndbredde og et velutbygd nettverk er strømnettet nærmest ideelt for Internettilknytning. Foreløpig har muligheten bare vært fremsatt som søt fremtidsmusikk, men innen ikke alt for lenge vil du kunne velge flere elverk som Internettleverandør via strømnettet.

Internett via strømnettet
Publisert

Tenk å kunne koble datamaskinen rett i stikkontakten i veggen, og dermed ha både strøm og Internettilgang over samme tilkobling.

Kanskje blir det ikke full så enkelt i virkeligheten, men ikke desto mindre vil det innen ikke alt for lenge være mulig å bruke strømnettet til å koble seg opp mot Internett. Flere norske elektrisitetsverk jobbet med løsninger som skal gjøre det teknisk mulig, og allerede fra neste år regner de første med å kunne tilby fullstendige pakkeløsninger, som ikke bare inkluderer Internettilgang, men også telefoni og ulike typer av overvåkning via strømnettet. En slik målerterminal som må til for å knytte seg opp over strømnettet, vil blant annet kunne måle strøm-, vann- og teleforbruk.

Av de mest åpenbare fordelene med Internettilgang gjennom strømnettet, er først og fremst det vidspredte, eksisterende nettverk til alle husstander og bedrifter i hele landet. I tillegg vil ikke minst den enorme båndbredden som er mulig gjennom strømnettet, kunne gjøre dette til et svært gunstig alternativ til dagens telenett. Strømnettet kan dessuten ligge åpent hele tiden, slik at oppkobling til Internett kan være konstant, nærmest som en fastlinje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer