Internett vinner over papirmediene - garantert

Årets CeBIT-messe er verdens største datamesse med kanskje verdens dummeste arrangør. Selv om CeBIT har slagordet 'there's no IT business without Internet business', forsøker nemlig Deutsche Messe AG å stenge ute Internett-journalister fra pressekonferansene.

Torvald Kvamme er redaktør for DinSide Data.
Torvald Kvamme er redaktør for DinSide Data. Vis mer
Publisert

Vi er inne i en ny medievirkelighet, og for trauste messearrangører er det slett ikke enkelt å skjønne hva som skjer. Det blir nærmest parodisk når messearrangøren på CeBIT forsøker å nekte Internett-journalister adgang til pressekonferanser med henvisning til at "alle kan jo lage en Internett-side og kalle seg journalist" samtidig som slagordet for messen er 'there's no IT business without Internet business'.

Vi møtte dette problemet i fjor, og måtte bruke alle våre diplomatiske evner for å få adgang. I år visste vi bedre, og har "lurt" oss til presseregistrering gjennom å sende brev med logo og medlemskort i Norsk Journalistlag vedlagt.

I år er det våre ærverdige nettkonkurrenter Toms Hardware Page og The Register som har fått unngjelde for Deutsche Messes ufattelige stupiditet. De slipper ikke inn på pressesenteret, selv om disse to nettstedene antakeligvis har flere lesere enn alle de norske og svenske databladene på papir til sammen. Reglene er forholdsvis enkle hvis du er tilknyttet en avis, eller til og med hvis du er frilanser. Da trenger du bare å ta med én eneste kopi av noe som har vært publisert med ditt navn - vel og merke på papir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer