Introduksjon til skanning

Svært mange har i løpet av de siste årene gått til innkjøp av en skanner, for å overføre bilder og tekst til PCen. Det finnes mange alternativer i markedet, og selv om teknologien har blitt billig, er det mange feller. Her er tipsene du trenger for å gjøre det rette kjøpet.

Publisert

Denne introduksjonen er ment til å gi deg en innføring i hva en skanner er og hvordan den fungerer. Deretter gir vi deg en gjennomgang av begreper som brukes i skanner-sammenheng, slik at du blir bedre i stand til å forstå teknologien.

Hva er en skanner?

Enkelt fortalt er en skanner en enhet som konverterer lys til datasignaler, eller nullere og enere. Sagt på en annen måte; skanneren konverterer analoge detaljer til digital informasjon.

For å klare denne konverteringen, bruker skannerne små elektroniske komponenter, kalt CCD, PMT eller CIS, som ”øyne”. Disse små brikkene oppfatter hvor mye lys som blir reflektert fra objektet som blir skannet, og rapporterer denne informasjonen til datamaskinen.

For å skanne et helt bilde, bruker skanneren en rad med ”øyne” (skannerhode) for å samle inn og lagre informasjon om hvor mye lys som blir reflektert i de forskjellige delene av objektet. Disse delene omtales som bildeelementer, eller piksler.

Forskjellene mellom skannere ligger primært i antallet piksler de kan håndtere, kalt oppløsning, og hvordan skanneprosessen foregår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer