Iomega byr på en REV

Iomega gir seg ikke med å utvikle flyttbare lagringsmedier, men denne gangen har de snevret inn brukergruppen. Det er snakk om et alternativ til bånd.

Iomega byr på  en REV
Publisert
Sist oppdatert

En gang i tiden var det interessant for svært mange å ha tilgang til flyttbar lagring med stor kapasitet. Det var den gangen størrelsen på harddiskene ble oppgitt i Megabyte, og CD-brenneren enda ikke var allemannseie.

Etter hvert har uttagbar lagring mer og mer blitt et nisjeprodukt. CD-brennere og DVD-brennere er tilstrekkelig og vel så det for private brukere, for sikkerhetskopiering og arkivering. Mange bruker også ekstra harddisker – interne eller eksterne - til å lagre viktige data på, for sikkerhets skyld.

Flyttbare harddisker brukes i mediaproduksjon, og er gjerne montert i skuffer for enkel bytting.

Generelt er prisene på harddisker nå så lave, at de har utkonkurrert alternative løsninger. Et alternativ med flyttbare medier lønner seg rett og slett ikke, siden prisen pr megabyte aldri kan bli så lav som på en harddisk. Og da vil prisen på selve drevet alltid komme i tillegg, og løsningen vil alltid være dyrere.

Men det er andre faktorer som teller, og det er disse som gjør at Iomega har satset på å utvikle REV.

Klar profilering

Det som er kjernen i REV-konseptet er sikkerhetskopiering og håndtering. Man snakker om områder hvor daglig sikkerhetskopiering av data er kritisk for virksomheten, hvor roboter tar seg av håndteringen av media, og oppbevaring er brannsikret og lokalisert i sikrede områder.

Iomega byr på  en REV
Iomega byr på  en REV


Vi snakker altså ikke i første rekke om ekstra kopier for samlingen av musikkfiler og DivX-videoer du har lastet ned.

Brukerne i målgruppen er først og fremst produsenter av innhold, som video, grafikk, CAD/CAM, programvareutvikling, videoovervåkning, offentlige institusjoner osv.

Kassettene som inneholder selve disken er små og har en kapasitet som tilsvarer mange båndløsninger. De er basert på harddisk-teknikk og er langt raskere enn bånd. Dessuten er det ingen spoling, slik at en gjenoppretting vil ta vesentlig kortere tid enn ved bruk av bånd.

REV er dessuten langt billigere enn de fleste båndløsninger.

Teknisk er REV basert på en enkelt plate med motor fast montert i hver enkelt kassett. Det stasjonære drevet inneholder bare styring og lesemekanismen. Dette gir større pålitelighet og stabilitet. Det brukes dessuten en aktiv renseteknikk som sørger for fravær av skadelige partikler.

Iomega byr på  en REV


REV er allerede lansert i ekstern USB og intern ATAPI-utgave.
Internløsningen koster 3 299 kroner, eksternløsningen ligger på 3 499 kroner inkl mva og en kassett på 35 GB ukomprimert kapasitet (opptil 90 GB komprimert).

Kassettene koster 499 kroner inkl mva

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer