Iomega byr på en REV

Iomega gir seg ikke med å utvikle flyttbare lagringsmedier, men denne gangen har de snevret inn brukergruppen. Det er snakk om et alternativ til bånd.

Iomega byr på  en REV
Publisert
Sist oppdatert

En gang i tiden var det interessant for svært mange å ha tilgang til flyttbar lagring med stor kapasitet. Det var den gangen størrelsen på harddiskene ble oppgitt i Megabyte, og CD-brenneren enda ikke var allemannseie.

Etter hvert har uttagbar lagring mer og mer blitt et nisjeprodukt. CD-brennere og DVD-brennere er tilstrekkelig og vel så det for private brukere, for sikkerhetskopiering og arkivering. Mange bruker også ekstra harddisker – interne eller eksterne - til å lagre viktige data på, for sikkerhets skyld.

Flyttbare harddisker brukes i mediaproduksjon, og er gjerne montert i skuffer for enkel bytting.

Generelt er prisene på harddisker nå så lave, at de har utkonkurrert alternative løsninger. Et alternativ med flyttbare medier lønner seg rett og slett ikke, siden prisen pr megabyte aldri kan bli så lav som på en harddisk. Og da vil prisen på selve drevet alltid komme i tillegg, og løsningen vil alltid være dyrere.

Men det er andre faktorer som teller, og det er disse som gjør at Iomega har satset på å utvikle REV.

Klar profilering

Det som er kjernen i REV-konseptet er sikkerhetskopiering og håndtering. Man snakker om områder hvor daglig sikkerhetskopiering av data er kritisk for virksomheten, hvor roboter tar seg av håndteringen av media, og oppbevaring er brannsikret og lokalisert i sikrede områder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer