Iomega Dual DVD

Nå kommer også Iomega med en intern DVD-brenner, og her tas det ingen sjanser. Modellen støtter, som navnet indikerer, begge standarder. Vi ble heller ikke overrasket over det vi fant på klistremerket utenpå brenneren.

Publisert

Iomega har lenge solgt alternative lagringsenheter basert på standard tilgjengelig teknikk ved siden av sine egenutviklede drev og plater. Nå for tiden er det DVD som er det mest aktuelle flyttbare lagringsmediet, og Iomega har valgt å tilby en løsning som består av en kombinasjon av anerkjent maskinvare og programvare.

Vi kjenner den igjen

Iomega Dual DVD

Selve brenneren kjente vi umiddelbart igjen, det er er en Nec 1300A for anledningen utstyrt med en Iomega-front. Her er Iomega i godt selskap, denne brenneren selges under flere forskjellige og anerkjente merkenavn, som omtalt i denne artikkelen.

Siden Iomegas løsning er en totalpakke, kommer det med en CD med et knippe forskjellige programmer:

Vi finner Pro-utgaven av Iomega sin HotBurn, som vi har skrevet om tidligere i denne artikkelen. Dette programmet håndterer bare CD-brenning, ikke DVD.

CinePLayer håndterer avspilling av DVD-filmer, MusicMatch Jucebox er et anerkjent program for håndtering av musikkfiler.

Adobe Active Share håndterer redigering og katalogisering av digitale bilder.

Iomega Automatic Backup sørger for at du aldri glemmer å ta sikkerhetskopier.

MyDVD 4 håndterer digital video og brenning på DVD. Dette er et svært enkelt program, som tar seg av det aller viktigste. Ønsker du kontroll over detaljer, må du oppgradere til en av de større versjonene fra utvikleren Sonic.

Ytelse

Alle testresultatene viste nærmest identiske data med originalutgaven av Nec-1300A. Forskjellen var på 2-3 sekunder på enkelte tester, og dette ligger innenfor naturlige avvik på samme eksemplar under gjentatte tester.

En god løsning?

Siden selve brenneren er identisk, så vil det være pris og programvare som vil være utslagsgivende. Priser på dataprodukter er som kjent flyktig materie, de endrer seg raskt.

Når det gjelder programvaren, så vil vi nok heller valgt Nec eller HP sin løsning, med bl.a. Nero og ShowBiz.

Har du planer om å bruke andre programmer, så faller vel Iomega Dual DVD som bare leveres som pakkeløsning, ut av konkurransen, en bulk-utgave vil vel uansett være rimeligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer