Iomega HotBurn

Iomega er nok mer kjent for sine ZIP-drev, eksterne harddisker og CD-brennere enn for sin programvareavdeling. Men sistnevnte har flere gode produkter på markedet, ett av dem er CD-brenneprogrammet HotBurn.

Iomega HotBurn
Publisert
Sist oppdatert

Iomega HotBurn er en komplett suite med CD-brennefunksjoner. Du kan lage vanlige data-CDer og musikk-CDer, kopiere CDer og lage CD-etiketter/omslag ved hjelp av tilleggsprogrammet HotBurn CD Label Designer. Programmet støtter de aller fleste CD-brennere på markedet, og Iomega legger stadig ut oppdateringer på nettet med støtte for nye brennere.

Billig og stilig

I motsetning til de fleste andre programmene i samme genre, har HotBurn et innovativt og moderne grensesnitt. Dette er i tillegg skin-basert, og nye grensesnitt kan lastes ned gratis fra Iomegas nettsider. Dessuten er Iomega blant de billigste CD-brenneprogrammene på markedet, med en prislapp på $29.90 (rundt 260 kroner) i nedlastbar versjon. Har du derimot en Iomega CD-brenner fra før, betaler du bare $19.90, eller rundt 175 kroner.

HotBurn har ikke innebygd fil-utforsker, men et tilpasset Windows Utforsker-vindu kan åpnes fra programmet. Deretter er det bare å dra og slippe filer og mapper til programvinduet. Du kan også høyreklikke programvinduet og velge ”Add files and folders”.

Dra & slipp musikkfilene fra Utforsker til programvinduet, og trykk på Create CD-knappen. Enklere får det ikke blitt.
Dra & slipp musikkfilene fra Utforsker til programvinduet, og trykk på Create CD-knappen. Enklere får det ikke blitt. Vis mer

Du kan lage musikk-CDer fra en rekke formater, deriblant MP3, WMA og WAV. Disse filene dras på samme måte fra utforskervinduet og slippes i programvinduet. Rekkefølgen ordnes også ved hjelp av dra & slipp. Ved å dobbelklikke på filen kan du endre navnet (nyttig dersom du har en CD-spiller som støtter CD-TEXT). Du kan også dobbelklikke på spornummeret og forhåndsspille sangen.

HotBurn CD Label Designer kan startes som et eget, selvstendig program, eller du kan starte det fra HotBurn og overføre fil- og mappeliste til omslaget. Du kan også sette inn bilder og objekter, og operasjonene er ganske enkle og intuitive.

Stabilt

Med Hotburn CD Label Designer er det enkelt å lage omslag og etiketter til de brente CDene dine.
Med Hotburn CD Label Designer er det enkelt å lage omslag og etiketter til de brente CDene dine. Vis mer

Den lave prisen til tross, programmet har vært dønn stabilt under hele vår testperiode. Programmet gjør nøyaktig det det skal gjøre, og selv om det finnes langt mer funksjonsrike programmer til formålet på markedet, dekker HotBurn behovet for de aller fleste hjemmebrennerne.

Programmet finnes foreløpig bare i Windows-versjon (Win95/98/Me/2000/XP), og kan kjøpes og lastes ned fra Iomegas nettsider. Nedlastingen er på rundt 20 MB, og full installasjon vil oppta rundt 75 MB harddiskplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer