Iomega klar med DCT

Den lille disken fra Iomega er ikke større enn 1/4 av en diskett, men rommer hele 1,5 GB. Den er dessuten svært rask og billig!

Iomega klar med DCT
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data har fått bekreftet fra Iomega at DCT (Digital Capture Technology) vil dukke opp på markedet til sommeren. Det er snakk om en liten og robust disk, som Iomega håper skal bli en ny suksess for selskapet som er mest kjent for sine tilårskomne ZIP-drives. Den lille disken vil bli vist offentlig første gang under årets Comdex-messe i Las Vegas i november.

Liten og robust

I følge Robert Hedman i Iomega måler den nye disken 5 x 5 cm, veier 9 gram, og vil i første omgang dukke opp i en 1,5 GB-utgave. DCT med større kapasiteter vil dukke opp etter hvert.

DCT vil i følge Hedman være 10 ganger raskere enn et typisk minnekort. Innpakningen er dessuten i robust metall, og DCT krever langt mindre strøm enn minnekortene.

Iomega har utviklet DCT sammen med blant andre Fujifilm, Citizen og Texas Instruments.Selskapet er i forhandlinger med diverse maskinvareprodusenter om å bygge inn støtte for DCT i en rekke produkter, deriblant mobiltelefoner, PDAer og digitale stillbilde- og videokameraer.

Billig

Best av alt blir kanskje prisen, som Hedman anslår til rundt 100 kroner pr stk på det norske markedet. I såfall burde den nye teknologien være meget konkurransedyktig i forhold til dagens Compact Flash, SD, Memory Stick osv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer