Iomega lanserer kombinert USB 2.0/nettverksdisk

Nettverkslagring har lenge vært vanlig i større nettverk, men til små firmaer og hjemmenett har de vært for dyre. Nå kommer Iomega med en svært praktisk kombiløsning.

Iomega lanserer kombinert USB 2.0/nettverksdisk
Publisert
Sist oppdatert

Iomegas nettverksdisk ser ut som en vanlig ekstern 3,5-tommers harddisk i et kabinett beregnet på plassering på skrivebordet. Forskjellen er at den også har 10/100 Mbit nettverksport i tillegg til USB 2.0, dermed blir det en langt mer fleksibel løsning.

Mange brukere, både i små firma og i hjemmet, ønsker å ha tilgang til felles lagring. Hittil har det vært nødvendig å bruke egne maskiner som filtjenere, eller at man må slå på den PCen med mest tilgjengelig harddiskplass, som blir brukt som filtjener. Begge disse løsningene er dyre og lite fleksible, samt krever strøm og utvikler unødvendig varme.

Med Iomegas nettverksdisk kobler du bare disken til ruteren i nettverket, som de aller fleste små nettverk allerede har installert i forbindelse med internett-tilgang. Så installerer du drivere for alle PCene som skal ha tilgang til disken. Dermed er den tilgjengelig for alle PCen på nettverket.

Programvaren støtter foreløpig bare Windows 2000 og XP, men det vil komme oppdateringer som gjør den kompatibel med eldre utgaver av Windows.

Det er to modeller med kapasitet på 120 GB eller 250 GB. Prisen er satt til 299 dollar for den lille og 429 for den store utgaven. Diskene skal være klare for levering i slutten av desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer