Iomega lanserer ny ZIP-drive

ZIP-driven fra Iomega var revolusjonerende da den kom på markedet for 7 år siden. Nå lanserer Iomega en ny versjon, og kapasiteten er mer enn sjudoblet siden den gang.

Iomega lanserer ny ZIP-drive
Publisert
Sist oppdatert

Den første ZIP-driven brukte disketter med en kapasitet på 100 MB. Det var uhorvelig mye mer enn datidens eneste konkurrent, floppyen, med sine 1,4 MB. PCer fra kjente leverandører ble etter hvert utstyrt med ZIP-drive som standard, og det var en stund mange som anså ZIP-driven som en naturlig arvtaker til den gamle floppystasjonen.

Ingen arvtaker til floppyen

Slik gikk det derimot ikke. Konkurrenter kom også på banen, blant annet Superdisk LS-120 fra Panasonic (120 MB kapasitet). Selv om sistnevnte var bakoverkompatibel med den gamle floppydisketten, ble heller ikke denne noen formidabel suksess. Iomega prøvde seg riktig nok med en arvtaker til den gamle 100 MB-ZIP'en mot slutten av nittitallet, da en 250 MB-utgave ble lansert. Suksessen ble derimot relativt begrenset, selv om et totalt salg på 48 millioner enheter (totalt 100 MB og 250 MB ZIP-Drives) nok har holdt til salt i grøten for lagringsgiganten.

Skylden ligger selvsagt hos CD-brennerteknologien som bare ble billigere og billigere. Mens du i dag må betale godt over hundrelappen for en 250 MB ZIP-disk, får du en CDR-plate med plass til 700 MB til to kroner og femti øre, som i tillegg er kompatibel med 99,99% av alle PCer på markedet i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer