Iomega superDVD

Iomega har nå oppgradert sin satsing fra dual til multi-format DVD-brennere, og er klare med en brenner som takler både +/- R/RW og RAM. Vi har testet vidunderet i intern utgave.

Iomega superDVD
Publisert

Den første DVD-brenneren fra Iomega var basert på Nec 1300A, på linje med brennere fra flere andre kjente produsenter. Nå kommer det en ny modell, som utvider repertoaret til også å støtte DVD-RAM. Dette vakte umiddelbart vår mistanke, siden vi nylig har testet en brenner fra LG, som også støtter alle DVD-variantene.

Og ganske riktig, kabinettet til brenneren ser identisk ut, mens fronten har fått ensfarget standard PC-farge, i stedet for en grå detalj nederst som LG-brenneren er utstyrt med.

Identiske målninger

Alle målingene viser praktisk talt identiske resultater, avvikene er ikke større enn det man finner innenfor gjentatte tester av samme eksemplar - det største avviket var på fire sekunder, under brenning av vanlig CD.

Som LG-brenneren er Iomega SuperDVD konkurransedyktig både med Nec og Sony. Den er raskere enn Nec på DVD+RW, på linje med Sony DRU-500AX. Men den blir slått av Sony OEM-utgaven DW-U10A.

På R+ og -R er den få sekunder etter Nec på vår test av 2GB skriving, men langt foran Sony.

Den er også grei på CD-brenning, der ligger den i midtsjiktet av brennerne vi har testet.

Ripping av musikkCD er derimot ingen imponerende disiplin, dette tok omtrent et minutt lenger enn på hvilken som helst av de andre DVD-brennerne vi har testet.

Brenning av 2 GB på DVD-RAM i 3X hastighet tok 20 minutter og 7 sekunder, mens tilsvarende datamengde tok 11 minutter å brenne på DVD+RW.

Det som skiller er først og fremst:

Iomega superDVD

Programvaren

Pro-utgaven av Iomega sin HotBurn følger med, og den nye utgaven av programmet inneholder nå også en DVD-Wizard. I tidligere versjoner var det bare CD-brenning som var støttet.

MyDVD 4 håndterer digital video og brenning på DVD. Dette er et svært enkelt program, som bare tar seg av det aller viktigste og grunnleggende. Ønsker du kontroll over detaljer, må du oppgradere til en av de større versjonene fra utvikleren Sonic.

CinePLayer håndterer avspilling av DVD-filmer.

Iomega Automatic Backup sørger for at du aldri glemmer å ta sikkerhetskopier.

MusicMatch Jucebox er et anerkjent program for håndtering av musikkfiler.

Adobe Active Share håndterer redigering og katalogisering av digitale bilder.

Hva skal man velge?

I realiteten er det valg av programvare som er den eneste vesentlige forskjellen mellom LG og Iomega-varianten av denne brenneren. Ingen av programpakkene inneholder våre favoritter for håndtering av generelle data og video, som er Nero og ShowBiz. Dessuten er listeprisen identisk.

Men er du ute etter en brenner som takler alle DVD-formatene, så gjør du ikke noe dumt valg, uansettt hvem av disse to du velger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer