Iomega tilbakekaller 60.000 strømforsyninger

På grunn av en alvorlig konstruksjonsfeil, tilbakekaller Iomega 60.000 strømforsyninger som brukes til den populære harddiskløsningen Jaz.

Publisert

Problemet gjelder strømforsyninger som ble solgt sammen med Jaz 2 gigabyte (GB) diskstasjoner, gjenproduserte Jaz 1GB stasjoner og erstatnings- eller ekstra strømforsyninger.

Dataforhandlere, katalogdistributører og spesialforandlere som setter sammen systemer for mindre bedrifter, har solgt Jaz-stasjoner med de berørte strømforsyningene og separate enheter mellom september 1998 og mars 1999.

Strømforsyningen sprekker

Problemet som oppstår er at strømforsyningen sprekker etter en tids bruk, og kan derfor føre til at brukeren får støt, eller at strømfosyningen kan kortslutte.

Det er ingen fare for at verken disk eller data som er lagret på disken kan bli ødelagt.

Beklaglig

I en uttalelse sier Iomega at "Vi er svært lei oss for det som har skjedd. Iomega ønsker å unnskylde, på forhånd, overfor alle de kunder som nå må ta den ulempen det er å returnere sin strømforsyning. Selv om vi ikke har fått noen rapporter om brukeruhell er sikkerheten for våre kunder og sluttbrukere det viktigste for oss."

Siden dette handler om sikkerhet, bør Jaz-kunder som kjøpte sin stasjon eller individuell strømforsyningsenhet etter 1. September 1998, umiddelbart frakoble enheten og kontrollere om de har en enhet som omfattes av tilbakekallingen (sjekk fremgangsmåten ved å følge linken til høyre i denne artikkelen). Alle berørte strømforsyninger tilbakekalles, men det er kun de enhetene som har sprukket som ikke må brukes mens man venter på en ny strømforsyning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer