Iomega Zip 250

Vi har testet ytelsen på Iomegas nyeste Zip-stasjon. Nye Zip 250 gir deg over dobbel kapasitet og bedre ytelse sammenlignet med de gamle Zip 100-stasjonene. Samtidig kan du fortsette å lese dine gamle 100 MB-plater.

Publisert

Iomega har tatt tilbake teten blant "superdiskettene". Det så lenge ut som om Sony skulle overta med HiFD, men Sony har problemer og lanseringen utsettes stadig. Mens vin venter på Sony har Iomega kommet med en ny Zip-stasjon som er både raskere og kraftigere enn før. Eneste ulempen med Zip er at du må ha en vanlig diskettstasjon i tillegg. Zip-stasjoner kan ikke lese vanlige disketter.

Både for Mac og PC

Enheten vi mottok til test er en ekstern SCSI-enhet som egentlig er beregnet på Macintosh. SCSI er uansett SCSI så det var ingen problemer med å teste den på PC. Eneste forskjellen mellom PC og Mac-utgaven er formatet på den medfølgende Zip-platen. Etter at vi hadde formatert platen for PC, var alt som det skulle. Du trenger nemlig ingen spesiell programvare for å ta stasjonen i bruk. Den fungerer akkurat som en standard SCSI-harddisk.

Mye smartere strømforsyning

Hvis du syns at strømforsyningen til Zip 100 var stor og klumpete, er den nye strømforsyningen til Zip 250 en gledelig overraskelse. Den er meget liten og kompakt og bruker en tynn ujordet strømkabel mellom trafoen og stikkontakten. Likevel hadde det vært praktisk om Iomega hadde bygget den inn i kassen siden den likevel er så liten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer