iOS og iPadOS 13.4 ute nå

Den store nyheten er at du kan bruke mus på iPad.

Foto: Kirsti Østvang
Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Apple har gjort iOS 13.4 og iPadOS 13.4 tilgjengelig for nedlasting.

Den desidert største nyhet i oppdateringen er støtte for mus og styreflater på iPad. Dette kommer samtidig med lanseringen av nye iPad Pro og det nye Magic Keyboard-tastaturet.

Mer PC enn noensinne

Oppmerksomme hoder husker kanskje at Apple introduserte mus-støtte med iPadOS 13.1 i fjor høst. Nå er den dog ikke lenger bare en tilgjengelighetsfunksjon, men en integrert del av operativsystemet.

Siden iPad-en ble lansert i 2019 har det pågått en debatt om hvorvidt den er en PC-erstatter, men det er kanskje først nå vi begynner å nærme oss denne realiteten.

Når du bruker mus eller styreflate på iPad-en, vil du se at markøren endrer utseende etter hva du holder den over - for så vidt på samme måte som datamaskinen. Men i motsetning til på PC-en, er markøren en runding, ikke en pil.

I tillegg til at du kan gjøre alle vanlige mus-oppgaver, kan du også gjøre iPad-spesifikke bevegelser for å bruke dock-linjen, kontrollsenteret, Slide Over-menyen og lignende.

Alle iPad-er som kan kjøre iPadOS 13.4 støtter funksjonen. Den vil kunne brukes med Magic Mouse, Magic Mouse 2, Magic Trackpad, Magic Trackpad 2 og Bluetooth- og USB-mus fra tredjeparter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer