iPad lansert av Apple

Steve Jobs fikk endelig avslørt Apples siste nyvinning; iPad. Vi fulgte pressekonferansen.

iPad lansert av Apple
Publisert
Sist oppdatert

Som alle forventet lanserte Steve Jobs i kveld en iPad; noe "alle" visste på forhånd.

iPad blir i praksis en 9,1" iPhone (dog uten ringemuligheter), som bare veier 670 gram og er 1,2 cm tykk. Oppløsningen er 1024x768. Batteriet varer i 10 timer, standby i 30 dager og enheten selges både med Wifi og med WiFi/3G. Prosessoren er en 1GHz Apple-prosessor, og iPad kommer i 16GB, 32GB og 64GB-utgaver. Enheten får også kompass, assistert GPS og aksellerometer.

iPad er også kompatibel med eksisterende iPhone-applikasjoner, og vil også få egne applikasjoner som utnytter den store skjermen. Den kan spille MP3, AAC, WAV, AIFF og Apple Lossless. Den kan kobles til en TV/projektor, men kan maksimalt vise 1024x768 (ikke HD altså). Av video spiller den H.264 i 720p (ikke 1080p altså) og MPEG-4 opp til 2,5Mbps.

Du kan se flere spesifikasjoner hos Apple: http://www.apple.com/ipad/specs/

Lanseringsdato blir om 60 dager i USA (90 dager for 3G-versjonen), og prisene starter på hhv $499 og $629 for WiFi og Wifi+3G-versjonen (16GB). 64GB-versjonen koster $200 ekstra.

Vi vet fortsatt ikke når den kommer til Norge, selv om det antydes juni/juli som internasjonal release. Dog er ikke iPad låst på noen måte (heller ikke 3G-versjonen), der samarbeidet med AT&T har gjort at amerikanerne kan forhåndskjøpe fri tilgang til 3G-nettet i ett år for $360. Dermed burde det være fullt mulig å få tak i en om et par måneder dersom du kjenner noen som skal til USA eller følger med på eBay.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.