iPad lansert av Apple

Steve Jobs fikk endelig avslørt Apples siste nyvinning; iPad. Vi fulgte pressekonferansen.

iPad lansert av Apple
Publisert
Sist oppdatert

Som alle forventet lanserte Steve Jobs i kveld en iPad; noe "alle" visste på forhånd.

iPad blir i praksis en 9,1" iPhone (dog uten ringemuligheter), som bare veier 670 gram og er 1,2 cm tykk. Oppløsningen er 1024x768. Batteriet varer i 10 timer, standby i 30 dager og enheten selges både med Wifi og med WiFi/3G. Prosessoren er en 1GHz Apple-prosessor, og iPad kommer i 16GB, 32GB og 64GB-utgaver. Enheten får også kompass, assistert GPS og aksellerometer.

iPad er også kompatibel med eksisterende iPhone-applikasjoner, og vil også få egne applikasjoner som utnytter den store skjermen. Den kan spille MP3, AAC, WAV, AIFF og Apple Lossless. Den kan kobles til en TV/projektor, men kan maksimalt vise 1024x768 (ikke HD altså). Av video spiller den H.264 i 720p (ikke 1080p altså) og MPEG-4 opp til 2,5Mbps.

Du kan se flere spesifikasjoner hos Apple: http://www.apple.com/ipad/specs/

Lanseringsdato blir om 60 dager i USA (90 dager for 3G-versjonen), og prisene starter på hhv $499 og $629 for WiFi og Wifi+3G-versjonen (16GB). 64GB-versjonen koster $200 ekstra.

Vi vet fortsatt ikke når den kommer til Norge, selv om det antydes juni/juli som internasjonal release. Dog er ikke iPad låst på noen måte (heller ikke 3G-versjonen), der samarbeidet med AT&T har gjort at amerikanerne kan forhåndskjøpe fri tilgang til 3G-nettet i ett år for $360. Dermed burde det være fullt mulig å få tak i en om et par måneder dersom du kjenner noen som skal til USA eller følger med på eBay.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer