iPad Mini-klone til 1200 kroner

Kineserne fornekter seg ikke.

GooPad Mini ser ut som en iPad Mini, og oppfører seg langt på vei likt. Men i praksis er det et billig Android-brett. Foto: OrientDeal
GooPad Mini ser ut som en iPad Mini, og oppfører seg langt på vei likt. Men i praksis er det et billig Android-brett. Foto: OrientDeal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fikk du ikke en iPad til jul, og synes du det er for drøyt å punge ut med flere tusenlapper for Apples populære nettbrett? Vel, fortvil ikke. Det finnes flere bra nettbrett til ned mot tusenlappen, spesielt i mini-segmentet, for eksempel Samsung Galaxy Tab 3, HP Slate 7, Acer Iconia B1 og Andersson ADT 1.0.

Les også: Her er årets beste nettbrett

Som en iPad Mini med Android

Men hvis du liker størrelsen og formfaktoren til iPad Mini, for ikke å glemme det ikon-baserte grensesnittet, finnes det også håp for deg som ikke er lysten på å tømme kontoen. Kinesiske GooPad Mini er nemlig et kraftig Android 4.2-brett i iPad Mini-innpakning. Nettbrettet er faktisk til forveksling likt, skriver SoftPedia. I praksis er det faktisk både lettere (290 gram) og tynnere (5,9 mm).

Dessuten har produsenten modifisert Android- grensesnittet slik at opplevelsen nærmest er identisk med iOS.

Les også: Dette brettet får terningkast 1

Bra spesifikasjoner, svak batteritid

GooPad Mini har temmelig bra spesifikasjoner også, men skjermen har relativt lav oppløsning (1024 x 768 piksler), samme som forrige generasjon iPad Mini. IPS-skjermen måler 7,85 tommer, og på innsiden sitter en 1,5 Ghz firekjernet MediaTek-prosessor (ARM) , 1 GB RAM og 16 GB lagringsplass. Brettet har to kameraer, et frontkamera på 2 megapiksler og et hovedkamera på 5.

Den har dessuten innebygd telefoni- og 3G-støtte. Dette er altså i praksis en gigantisk phablet. Batteritiden under kontinuerlig bruk er oppgitt til kun 3,5 timer, og det vil nok skremme mange. Her byr nemlig iPad Mini på bortimot 10 timer.

Som videoen under demonstrerer, ser her i hvert fall ikke ytelse og respons ut til å være noe ankepunkt. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at vi IKKE har testet produktet og kan dermed ikke gå god for kvaliteten.

Under 1200 kroner

Og prisen? 192 amerikanske dollar via OrientDeal.com. Det er bare 1177 kroner, eller omtrent halvparten av hva førstegenerasjon iPad Mini koster, med tilsvarende skjerm.

Orientdeal sender til Norge, men husk at i tillegg til fraktprisen på ca 150 kroner tilkommer merverdiavgift og postens fortollingsgebyr.

Få også med deg omtalen av disse kinaproduktene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer