iPad mini

Den er ikke perfekt, men den kan bli det.

HENDIG FORMAT: iPad mini er strengt tatt bare en nyvinning på to fronter: vekt og størrelse. Det er til gjengjeld to fronter som merkes. Det blå smartcoveret følger forøvrig ikke med, det må kjøpes utenom. Foto: Øivind Idsø
HENDIG FORMAT: iPad mini er strengt tatt bare en nyvinning på to fronter: vekt og størrelse. Det er til gjengjeld to fronter som merkes. Det blå smartcoveret følger forøvrig ikke med, det må kjøpes utenom. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her har du noe å tenke på: Mens smartmobilene ser ut til å få større og større skjerm, kan det se ut som nettbrett-universet er i ferd med å skrumpe inn litt.

Det vil si, det kommer litt an på hvordan du ser det. Markedsleder Apple debuterte med en nesten ti tommer stor skjerm på første iPad, så da Apple-sjef Steve Jobs for et par år siden kom med den famøse formuleringen om at sju-tommers nettbrett var ubrukelige fordi de ble for små, framsto det som hugget i stein at Apple ikke kom til å tukle med skjermstørrelsen med det første.

Les også: Apple lanserer iPad Mini

Må ikke være ti tommer

To år kan være evigheter i et teknologiperspektiv, og det er allerede et drøyt år siden nå avdøde Steve Jobs forlot Apple. I den perioden har blant annet Android-nettbrettene kommet sterkere Innholdsfortegnelse:

  1. Må ikke være ti tommer
  2. Solid over (nesten) hele fjøla
  3. Mye enklere å holde
  4. Men hva skjedd med skjermen?
  5. Ulemper og fordeler med 4:3
  6. Rask nok
  7. Det meste annet som før
  8. Konklusjon: Kjøpe eller ikke kjøpe?
  9. DinSides tester nettbrett
og sterkere, ledet an av Samsung og, i USA, Amazon, og i Android-universet er ikke produsentene pripne når det kommer til skjermstørrelse. Her finnes sju-tommere, 7,7-tommere, 8,9-tommere og 10,1-tommere - blant annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.