iPad Pro utfordrer PC-en

Større skjerm, fleroppgavekjøring, dobbel ytelse, penn og tastatur.

Apples CEO Tim Cook introduserer den nye iPad Pro under lanseringen 9. september i San Francisco.  Foto: BECK DIEFENBACH/REUTERS/ NTB SCANPIX
Apples CEO Tim Cook introduserer den nye iPad Pro under lanseringen 9. september i San Francisco. Foto: BECK DIEFENBACH/REUTERS/ NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kom ikke som en stor overraskelse, men nå er altså iPad Pro omsider annonsert. Den blir omtalt som den største nyheten siden den første iPaden kom i 2010, noe den beviselig også er - rent fysisk. Skjermen måler 12,9 tommer, og er like bred som iPad Air 2-skjermen er høy.

Oppløsningen på skjermen er 2732 x 2048 piksler, eller totalt 5,6 millioner piksler. Tykkelsen på brettet er 6,9mm, som er 0,7mm tykkere enn iPad Air 2.

Les også: Her er de nye iPhoneneLanserte ny Apple TV med egen App Store

Kraftig maskinvare

På innsiden sitter den nye A9X-prosessoren, som skal være inntil 1,8 ganger raskere enn forgjengeren A8X i iPad Air 2. Apple påstår faktisk at den byr på en ytelse som er høyere enn på 80 prosent av bærbare PC-er på markedet.

Grafikken har også fått en kraftig oppgradering, og skal nå være raskere enn 90 prosent av PC-ene på markedet. Den sørger også for variabel oppfriskning av bildet, avhengig av hva som vises. Er det lite bevegelse, skal dette være med på å spare strøm, og Apple regner batteritiden til 10 timer ved variert bruk, som på iPad Air 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer