iPod

iPod
Publisert
Sist oppdatert

I 2001 startet musikkeventyret til Apple, med introduksjonen av den første iPoden. Den kompakte spilleren (en ordentlig tjukkas i 2008-målestokk) hadde stor skjerm, 5 GB harddisk og var utrolig lettbetjenlig. Den fungerte imidlertid kun mot Apples egne Mac-maskiner, noe som førte til avensjuke blikk fra PC-entusiastene.

Du kan lese DinSides test av 1. generasjon iPod her.

Spilleren ble en gigantsuksess, og har siden kommet i en rekke varianter og størrelser - også for PC-brukere. Apple har hele tiden vært tro mot grunnkonseptet, luksusfølelsen, det trykkfølsomme hjulet og menystrukturen.

I dag har Apple full kontroll på markedet, og har i enkelte land mer enn 75% markedsandel både på spillersiden og på salg av musikk via nettet.

>>Les videre: Musikkhandel

Innhold:
[Hovedside][MP3-formatets far][MP3-formatets mor][MP3 blir født][MP3 til folket][Den første MP3-lommespilleren][Platebransjen reagerer][Spillere på løpende bånd][Napster][Kapasitet til tusen][Den første samletesten][iPod][Musikkhandel][DRM][Veien videre]

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer