IQ-testen som kan koste deg dyrt

Pass på Facebooks Superwall.

Facebook er full av feller. Vær på vakt!
Facebook er full av feller. Vær på vakt! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I følge Cnet.com vokser Facebooks brukermasse med 600.000 nye profiler hver dag; et helt hinsides tall.

Imidlertid har vi stor grunn til å tro at vi ikke snakker om 600.000 personer hver dag - mange av brukerne som registrerer seg gjør det med skumle hensikter, blant annet for å prøve å få deg og meg til å klikke på lenker vi ikke burde ha klikket på, eller bruke penger på noe vi burde ha spart oss for.

En av DinSides lesere, Trond, sendte oss et tips om at en av de mest populære applikasjonene, Superwall, til stadighet spytter ut spam som det ikke alltid er like lett å oppdage.

Trond fikk tilsynelatende en henvendelse fra Kathy, som hadde fullført en IQ-test og oppfordret ham til å utfordre henne på hvem som var smartest:

Lenka peker til denne siden:

Siden Trond bruker Flock og har mediastrømmen åpen, ser han ikke hva som står under boksen og setter i gang. Etter å ha besvart spørsmålene må han på siste side taste inn sitt telefonnummer før han får se IQ-scoren sin.

Gjør han det, har han nettopp startet et abonnement på Love Match til 45 kroner uka. Han kan riktignok stoppe tjenesten ved å sende STOPP til 2024, men det har han ikke sett. Termene er nemlig å finne et stykke lenger ned i det første bildet. Vi lar være å sjekke om det faktisk fungerer å stoppe tjenesten eller om du får beskjed pr SMS om at du kan stoppe den, men konkluderer uansett med at dette er noe som ville ha skjedd mot Tronds vilje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.