iRecover reddet alle dataene våre

Harddisken var repartisjonert og formatert. Likevel klarte vi å redde alle filene ved hjelp av det lille programmet iRecover fra nederlandske Diy Datarecovery.

iRecover reddet alle dataene våre
Publisert
Sist oppdatert

Ulykken inntraff i det vi skulle bytte en harddisk i en av PCene i redaksjonen. Vi hadde kopiert alle nødvendige data fra den gamle til den nye harddisken. Den gamle harddisken skulle nå gjøre nytta si et annet sted, og de to partisjonene på den ble slettet, en ny ble opprettet og formatert med NTFS-filsystemet.

Glemte å dobbelsjekke

Til vår store fortvilelse viste det seg i ettertid at vi ikke hadde fått med oss alle filene fra den gamle harddisken, slik vi noen korte minutter hadde vært overbeviste om. Dermed begynte arbeidet med å finne et program som kunne gjenskape filene våre fra den nyformaterte disken. Vi hadde store forhåpninger om å lykkes, siden vi ikke hadde lagt inn nye data på den.

Vi kom over mange programmer, mange av dem var shareware- eller demoprogrammer, men de færreste ville gjenopprette dataene uten at vi registrerte oss og betalte lisens. Det ville vi selvsagt gladelig gjøre, bare vi fant programmet som så ut til å klare oppgavene best.

iRecover ble redningen

Til slutt endte vi opp med programmet iRecover fra nederlanske Diy Datarecovery. Dette programmet brukte ca 40 minutter på å skanne gjennom hele disken (120 GB), på leting etter gamle partisjoner. Den fant begge våre, og deretter kunne vi velge hvilken av dem det skulle letes etter data på. Vår 25 GB primærpartisjon ble valgt, og etter noen få minutter kunne vi begynne å lete gjennom en liste som i utgangspunktet så rimelig kryptisk ut. Men da vi etter hvert fant riktig "tråd", var det bare å følge den til den aktuelle mappen som inneholdt filene vi ville gjenopprette. Når denne var valgt, måtte vi velge lagringssted for de gjenopprettede filene, naturlig nok på en annen disk enn den som dataene skulle gjenopprettes fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer