iRecover reddet alle dataene våre

Harddisken var repartisjonert og formatert. Likevel klarte vi å redde alle filene ved hjelp av det lille programmet iRecover fra nederlandske Diy Datarecovery.

iRecover reddet alle dataene våre
Publisert
Sist oppdatert

Ulykken inntraff i det vi skulle bytte en harddisk i en av PCene i redaksjonen. Vi hadde kopiert alle nødvendige data fra den gamle til den nye harddisken. Den gamle harddisken skulle nå gjøre nytta si et annet sted, og de to partisjonene på den ble slettet, en ny ble opprettet og formatert med NTFS-filsystemet.

Glemte å dobbelsjekke

Til vår store fortvilelse viste det seg i ettertid at vi ikke hadde fått med oss alle filene fra den gamle harddisken, slik vi noen korte minutter hadde vært overbeviste om. Dermed begynte arbeidet med å finne et program som kunne gjenskape filene våre fra den nyformaterte disken. Vi hadde store forhåpninger om å lykkes, siden vi ikke hadde lagt inn nye data på den.

Vi kom over mange programmer, mange av dem var shareware- eller demoprogrammer, men de færreste ville gjenopprette dataene uten at vi registrerte oss og betalte lisens. Det ville vi selvsagt gladelig gjøre, bare vi fant programmet som så ut til å klare oppgavene best.

iRecover ble redningen

Her søkes etter slettede partisjoner (Klikk på bildet for større versjon).
Her søkes etter slettede partisjoner (Klikk på bildet for større versjon). Vis mer


Til slutt endte vi opp med programmet iRecover fra nederlanske Diy Datarecovery. Dette programmet brukte ca 40 minutter på å skanne gjennom hele disken (120 GB), på leting etter gamle partisjoner. Den fant begge våre, og deretter kunne vi velge hvilken av dem det skulle letes etter data på. Vår 25 GB primærpartisjon ble valgt, og etter noen få minutter kunne vi begynne å lete gjennom en liste som i utgangspunktet så rimelig kryptisk ut. Men da vi etter hvert fant riktig "tråd", var det bare å følge den til den aktuelle mappen som inneholdt filene vi ville gjenopprette. Når denne var valgt, måtte vi velge lagringssted for de gjenopprettede filene, naturlig nok på en annen disk enn den som dataene skulle gjenopprettes fra.

Deretter gikk gjenopprettingen like raskt som en hvilken som helst vanlig filkopiering fra en disk til en annen. Et minutt senere satt vi tilbake med alle filene som vi for kort tid siden hadde fryktet hadde gått tapt. En lettelse!

Listen over data som kan gjenopprettes kan virke kryptisk, men se etter ROOT, og bla deg innover derifra. Da vil du finne tilbake den slettede mappestrukturen.
Listen over data som kan gjenopprettes kan virke kryptisk, men se etter ROOT, og bla deg innover derifra. Da vil du finne tilbake den slettede mappestrukturen. Vis merVerdt hver krone

Uregistrert versjon av iRecover gjenoppretter altså kun filene i én mappe, og tar da ikke med underliggende mapper. Da må programmet registreres, og det kostet i vårt tilfelle $69,95 (NTFS-versjon), eller i overkant av 500 kroner. En rimeligere versjon for FAT og FAT32-filsystemer (brukes i Windows 95/98/Me) koster rundt 350 kroner.

Vel anvendte penger når krisen først er ute, er vår dom.

Du finner mer informasjon og kan laste ned/kjøpe iRecover på denne siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer