IrfanView 3.02

IrfanView 3.02 er ikke noe avansert program, men gir rask og god oversikt over bilder, lyder og film som er lagret på harddisken din.

Publisert

IrfanView åpner med en tom skjerm, og har en noe høyere brukerterskel enn sine to testkonkurrenter – organiseringen av knapper og menyer er noen hakk dårligere enn hva vi har sett i ThumbsPlus og ACDSee.

IrfanView støtter de fleste bildeformater, og har i tillegg god støtte for vanlige lyd og filmformater.

Har det viktigste du trenger

Ikke la deg lure av at IrfanView er gratis: Programmets løsning for å vise miniatyrer og bildefremvisningen er nesten på høyde med de to andre programmene vi testet.

Miniatyrer lages nesten like raskt som i ACDSee, og åpning av bilder er også rask. Lysbildefremvisningen i IrfanView krever at du velger filer fra en liste manuelt, og er derfor mer tungvint å bruke enn i de to andre programmene.

Ekstrafunksjoner

I IrfanView kan du enkelt endre farger og størrelse på bildene dine, men denne funksjonen må ikke regnes for å være noen erstatning for vanlige bildebehandlingsprogrammer. Den er heller ikke på høyde med tilsvarende funksjon i ThumbsPlus.

På samme måte som i ThumbsPlus og ACDSee, kan du åpne filer i eksterne bildebehandlingsprogrammer med IrfanView. Men måten du gjør det på er litt kronglete: Først må du åpne bildet i IrfanView, deretter sender du det til bildebehandlingsprogrammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer