IT-sjefens drømmeprogram

Tenk om alle feila fra i går blei borte i dag?

Publisert
Sist oppdatert

Å sørge for at PC-er fungerer optimalt til en hver tid er en av hovedoppgavene for de mange tusen i dette landet som har sitt daglige arbeid i bedriftens IT-avdeling.

Oppgaven er imidlertid svært vanskelig, for ikke å si umulig.

For dagens operativsystemer er langt fra idiotsikre, og enkle brukerfeil kan ofte få katastrofale følger. For IT-medarbeideren resulterer det gjerne i overtidstimer med feilsøking og reinstallasjoner, og tilhørende frustrasjoner og magesår.

Smart løsning

Med Windows SteadyState kan imidlertid mange IT-medarbeidere gå tidligere hjem i ettermiddag, i trygg forvissning om at alle brukerfeilene vil være forsvunnet som dugg for solen i morgen.

Dette lille gratisprogrammet fra Microsoft sørger nemlig for å nullstille alle endringer brukeren finner det for godt å gjøre. Det betyr altså at programinstallasjoner, slettede filer, virusangrep og andre uhumskheter blir borte, enten på et fast angitt tidspunkt, eller neste gang PCen skrus av og på.

Midlertidig område

Hemmeligheten ligger ganske enkelt i at programmet oppretter en svær midlertidig fil, en slags boble, der alle endringene lagres, men altså kun midlertidig. Og selv om man får inntrykk av at endringene utføres fysisk i filsystemet, er det bare synsbedrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer