iTunes 11 lansert

Kan lastes ned til Windows og Mac allerede nå.

iTunes 11 er blitt mer elegant og har fått en ganske fiffig albumvisning.
iTunes 11 er blitt mer elegant og har fått en ganske fiffig albumvisning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld norsk tid slapp Apple en ny oppdatering av iTunes – denne gangen med versjonsnummer 11. Den populære mediespilleren er redesignet fra bunnen av, og fremstår som mer minimalistisk og moderne, og minner nå i stor grad om iPad-versjonen.

Mest gledelig er det kanskje at den fremstår lettere og kjappere i bruk enn tidligere.

Forbedret albumvisning

Som du ser på det store bildet på toppen av artikkelen, er albumvisningen endret fra tidligere. Albumene vises i utgangspunktet i en matrise, men når du klikker på ett av dem vises et felt med alle sangene. Og ganske snedig blir det når iTunes plukker farger fra albumcoveret som brukes for å stile bakgrunn og spillelisten.

En annen mulighet som ikke fantes tidligere, er den lille knappen til høyre i «nå spilles»-feltet. Der kan du se hvilke sanger som er lagt til i spillekøen, og du kan også trykke på klokkeikonet for å se hva du nettopp har spilt.

Miniavspilleren har også fått noe mer funksjonalitet, der du kan se den samme spillekøen, samt søke i biblioteket uten å åpne det store iTunes-vinduet.

iCloud-synkronisering

Nok en smart funksjon er «preview history» som tar vare på historikk vedrørende hva du har prøvesmakt, enten det dreier seg om musikk eller filmtrailere. Dette synkroniseres via iCloud på alle enhetene dine, slik at du lett kan se en trailer på PC-en for senere å leie den på iPaden uten å måtte huske hva den het.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer