iTunes lansert i Norge

Verdens mest populære nettbutikk for nedlastbar musikk åpnet i Norge i natt.

Publisert
Sist oppdatert

Så har altså Apple åpnet dørene til sitt gigantiske iTunes musikkarkiv, som består av mer enn én million nedlastbare musikkfiler. I USA har prisen ligget på 99 cent pr låt (ca 6 kroner), mens prisen i Norge blir normalt 8 kroner pr låt og 80 kroner pr album. Da vi forsøkte tjenesten tirsdag morgen, var det mange album som var priset til 8,91 kroner, men da vi prøvde å kjøpe disse, fikk vi en melding om at prisen var i endring og beskjed om å prøve igjen senere.

I følge VG vil norske Phonofile sørge for å fylle på med norsk musikk, totalt ca 35.000 låter. Allerede nå ser det ut til at mye norsk er på plass, inkludert Thomas Dybdahl, Bertine Zetlitz, Anneli Drecker, Sondre Lerche og Turboneger.

Ny iTunes med video-støtte

iTunes åpner samtidig i Danmark, Sverige og Sveits, og i følge IT-avisen med eksklusive låter fra Kent, Stereophonics og The Cardigans. Den nye versjonen av klientprogrammet, iTunes 4.8, støtter også video. Ved kjøp av musikk fra enkelte artister, kan man også laste ned en tilhørende musikkvideo. Det spekuleres nå i om neste generasjon iPod-avspiller også kan vise video.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.