iTunes Store vs. Platekompaniet - runde 2

Her ser du hvor du finner musikken din billigst og laster den ned enklest!

iTunes Store vs. Platekompaniet - runde 2
Publisert
Sist oppdatert

Platekompaniet lanserte i mai sin nye MP3-butikk, i et forsøk på å ta opp kampen mot den ubestridte ener på dette markedet, iTunes Store.

Vi gjorde en test av utvalg og priser den gang, noe som, noe overraskende kanskje, førte til seier til Platekompaniet. Det lå imidlertid litt i kortene at Platekompaniet kjørte en del åpningstilbud, med ekstra lave priser de første ukene.

Derfor har vi nå gjentatt - og utvidet testen. Sammen med TV2 Hjelper deg har vi tatt for oss begge butikkløsningene, og vurdert følgende:

1. Utvalg2. Priser3. Brukervennlighet

Utvalg

At iTunes Store har et fyldigere bibliotek enn Platekompaniet burde ikke komme som noen overraskelse, ettersom de har eksistert i mange år allerede. Men hvor store er forskjellene på relevante utgivelser?

For å kunne vurdere dette utvalget, bestemte vi oss for å ta utgangspunkt i magasinet Rolling Stone sin rangering av de 500 beste album gjennom tidene, samt VG-listene (både album og singler for uke 37 2009). Vedrørende Rolling Stone-lista begrenset vi utvalget til de 100 mest solgte.

Tabellen under viser alle detaljer vedrørende utvalg og priser i de to butikkene fra testen vår. Grønne felter angir priser der den ene er vesentlig billigere enn den andre (mer enn et par kroner). Klikk under tabellen for å se den i sin helhet (åpner i eget vindu):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.