Jade Empire

Jade Empire har vært forhåndsomtalt som historiens største og mest fantastiske rollespill. Vi har sittet med den ferdige versjonen i et par uker nå, og har gjort oss opp en mening – lever Jade Empire opp til forventningene?

Publisert
Sist oppdatert

Jade Empire har uten tvil virket som et interessant konsept fra dag én. Et massivt rollespill basert i Østens mytologi, med nydelig grafikk og åpen struktur – det må jo være fantastisk spennende!

Ikke minst hadde vi troen på utviklerne, det er tross alt ikke hvem som helst som står bak Jade Empire – selveste Bioware, selskapet bak Knights og The Old Republic, Baldur’s Gate og Neverwinter Nights. De siste årene, mens Obsidian jobbet med den flotte oppfølgeren til Knights of The Old Republic, har rollespillgudene i Bioware studert 1300-tallets Kina og designet et spill verden ikke hadde sett maken til.

Ble det et vellykket prosjekt? Ja. Men vi må ærlig innrømme at det er en del av elementene i spillet som skuffer og irriterer litt. Det kommer vi tilbake til snart.

Fiktiv bakgrunn

Spillets historie er altså basert i et land som heter Jade Empire, som selvsagt er tungt inspirert av Kina og andre, nærliggende områder. Det er ikke et historisk korrekt bilde av tidsepoken, utviklerne har tatt seg mange friheter, og Jade Empire er fullt av både relativt avansert teknologi (flyvende maskiner) og magiske skapninger og demoner. Veldig mye av inspirasjonen til karakterene og omgivelsene er hentet fra kung fu-filmer og litteratur, og utviklerne nevner selvsagt ”Snikende tiger, skjult drage” som en viktig kilde. Selv om spillets verden ikke nødvendigvis stemmer med noe bestemt tid eller sted, har Bioware gjort en fantastisk jobb med å skape den riktige orientalske følelsen. Vi har ikke spilt mange spill med den fjerne Østens mystikk som tema, og det er en frisk pust i spillverdenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer