Jalbum - del bildene dine på Internett

Kjempeenkelt å dele bildene fra høstferien.

Jalbum - del bildene dine på Internett
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en rekke måter å dele bildene dine med andre på Internett, for eksempel gjennom tjenester som Google Picasa og Flickr. Nettsiden Jalbum.net er også en slik tjeneste, der all organisering og administrasjon av bilder og album kan gjøres direkte i nettleseren. Tjenesten er gratis, men lagringsgrensen er på beskjedne 30 MB. Trenger du mer plass, koster det penger.

Enkelt verktøy

De svenske utviklerne bak tjenesten har imidlertid laget et glimrende klientprogram som kan lastes ned og installeres på PC-en. Det åpner for langt flere muligheter, blant annet kommer det med en egen webserver for å dele bildene med omverdenen. Da slipper du å forholde deg til andre lagringsgrenser enn ledig plass på PC-ens harddisk.

Løsningen er enkel. Du starter administrasjonsprogrammet, og drar og slipper bilder du vil dele i hovedvinduet. Deretter kan du for eksempel snu og redigere på bildene, legge til bildetekster og ordne rekkefølgen:

(Artikkelen fortsetter etter bildene)

Du kan også velge mellom forskjellige maler som definerer utseendet på webalbumet, og via valget Innstillinger på Verktøy-menyen kan du skreddersy grensesnittet ytterligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer