Java i FrontPage

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har laget en hjemmeside for et borettslag i FrontPage og benyttet ferdige "knapper" i menyen - med java-applets. Nå sier en bruker av hjemmesiden at han ikke får frem disse knappene fordi han bruker Opera-nettleseren, og at det i stedet bare kommer opp "bilder" som tekst.

Med Internet Explorer fungerer dette bra når man bare har lastet ned java-programvare. Har du noe råd å gi? Takknemlig for svar!

Hilsen Kristin

Datadoktoren svarer

Hei,

Dette er nok en av grunnene til at du ikke ser så mange java-knapper på store nettsider. Problemet er egentlig todelt, der den ene delen skyldes en mangeårig strid mellom Sun, som utvikler Java, og Microsoft, som har laget sin egen lille versjon som ikke er 100 % kompatibel med Sun sin. Det vil si at enkelte Java-programmer (ofte kalt "aplets," eller "apletter") som fungerer i den ene ofte ikke fungerer i den andre.

Den andre grunnen er at Java-programmer ofte tar mange ressurser (blant annet må Java lastes for å vise dem) uten at man får stort tilbake for dem.

For å lage knapper som er kompatible med alle plattformer og nettlesere, er det beste alternativet å bruke bilder med forskjellige javascript- eller DHTML-funksjoner. Disse kan få bildene til å byttes ut ved alt fra "mouseover," eller "onclick," og kan være animerte gif-bilder eller jpeg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer